Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

süreyya ayhan hangi alanlarda hizmet etmiştir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Süreyya Ayhan 6 Eylül 1978 yılında Çankırı'da doğdu Atletizme 1992 yılında Çankırı Atletizm Eğitim Merkezi'nde başlayan Süreyya Ayhan, MTA ve Fenerbahçe kulüplerinde forma giydi Halen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan Süreyya, 800 metrede 2:0064, 1500 metrede de 4:0302 ile Türkiye rekorlarını elinde bulunduruyor Genç atletin antrenörlüğünü kendisini keşfeden Yücel Kop yapıyor Sydney 2000 Olimpiyatı'nda 1500 metrede yarı final koşan Süreyya Ayhan, Golden League'de beşinci, Balkan Salon Şampiyonası'nda ikinci olurken, Şampiyonlar Kulüpler Şampiyonası'nda 2 birincilik kazandı

2001 yılındaki Romanya Açık Yarışması'nda da 1500 metrede 4:0582 ile ikincilik elde etti Trabzon'daki 4:0763'lük derece ile Edmonton'a gitti Atletizme başladığında büyük araç gereç sıkıntısı yaşamış Süreyya'ya Deniz Gökçe de sahip çıktı Gökçe, kişisel gayretiyle malzeme aldı Açılan bir kampanyanın yanısıra, Tekrar Gökçe'nin girişimleriyle Yapı Kredi Bankası genç atlete sponsor oldu

BABAANNESİNİN DUASI

''Sen bir gün bir sporcu olacaksın Ben olur ya o yılları göremem ama, benim dualarım daima senin üzerinde'' Ortaokullararası atletizm yarışmasında birinci gelen torununa diğer bir şey bulamadığı için Reşat altını takan babaanne Hacer Ayhan böyle demiş ve bir sene daha sonra da ayrılmıştı dünyadan Yaşasaydı, torununun bir sporcu olduğunu, dahası, Kanada'nın Edmonton kentinde yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bir ilki gerçekleştirerek finale kaldığını öğrenerek gururlanacaktı Ne var ki, hiç de kolay olmamıştır Süreyya'nın bu noktaya gelebilmesi Binbir türlü zorluktan geçmiş, ama bir an olsun vazgeçmeyi düşünmemiştir Öyle ancak, spora başladığında kundura bile yoktur ayağında

Antrenörlerinin ve spor yazarı Cüneyt Koryürek'in çağrısıyla eli erip gözü tutanlar yardıma koşacaktır Süreyya'ya Söz gelişi, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof Deniz Gökçe'nin yanı sıra, Gaziantep Belediye Başkanı Celál Doğan Süreyya'ya sahip çıkarak himayesine alacak ve yokluk yıllarına son noktayı koyacaktır Süreyya, babaannesinin verdiği Reşat altınından önce birincil reel madalyayı evlerinin duvarında görmüştü Bu, babası Yaşar Ayhan'ın Çankırı Ticaret Lisesi'nde okuduğu yıllarda, liselerarası atletizm yarışmasında üç bin metrede kazandığı birincilik madalyasıydı bu nedenle, sık sık babasına dönüp, ''Bir gün bana da böyle madalya verecekler mi?'' diye sormasında hayret verici bir taraf yoktu

HOCA'NIN KARARI

Şaşırtıcı olan, Yaşar Ayhan'ın kızının yetişmesi için gösterdiği büyük çabaydı ''Süreyya Mucizesi''nin gerçekleşmesinde, bu çabanın büyük payı vardı kuşkusuz Fakat Süreyya'nın doğru insanlara rastlamasının da payı vardı Bunlardan birisi de dünya çapındaki başarısına tanık olamadan yeryüzüne elveda diyen Beden Eğitimi öğretmeni Abdülkadir Ersunan'dı Ersunan, Süreyya'yı ortaokul yıllarında keşfetmiş, derhal arkasında da özel olarak ilgilenmeye başlamıştı bu yetenekli öğrencisiyle

Çankırı'daki yeni Spor Eğitim Merkezi seçmeleri, her ikisi için de bulunmaz fırsattı Çünkü ilk üç dereceyi paylaşanlar Merkez'e alınacaklar ve Ersunan Hoca tarafından eğitileceklerdi Ne var ama, düzenlenen atletizm yarışmasında Süreyya'nın dördüncü olması her şeyi tepetaklak etmişti Ancak hocası Ersunan devreye girecek ve fiziksel bir karar alacaktı: Süreyya, Spor Eğitim Merkezi'ne onun kontenjanından alınacaktı İşte Süreyya Ayhan'nın Edmonton'da finallere değin uzanan spor hayatının birincil dönüm noktası buydu Fakat o dördüncülük için ailesini suçlamayı da ihmal etmeyecekti

Babası Yaşar Ayhan, kızının başarısından duyduğu gururla hatırlıyacaktır o günleri: ''Süreyya, Çankırı Spor Eğitim Merkezi seçmeleri müsabakalarını izlememizi ısrarla istedi Ama gidemedik Süreyya bu seçmelerde 4'üncü olunca, ağladı ve annesiyle bana, Siz bu seçmeleri izlemeye gelseydiniz, sizi orada görseydim birinci olurdum' diyerek her zaman kızdı Fakat Süreyya Ayhan, Spor Eğitim Merkezi'nde çalışmalarına başlamıştı bile Ne var oysa, makus talihini reel anlamda yenebilmesi için bir diğer antrenörün, Yücel Kop'un dikkatini çekmesi gerekecekti Bir seçme sırasında Süreyya'yı farkeden Yücel Kop, bir daha bırakmayacaktı bu yetenekli öğrencinin peşini

Süreyya'nın Kahramanmaraş Spor Akademisi'ni kazanması, her ikisinin tarihinde bir başka kilometre taşı oldu Oysa, Yücel Kop Gaziantep'te yaşadığı için, bu kente gidip varmak zorundaydı Süreyya Ayhan Sarsılmaz azmi tamamen bunu da yaptı Süreyya örneği, gerekli imkânlar hazırlandığında sporda neler yapılabileceğinin bedensel bir göstergesi olması açısından ayrı bir önem taşıyor Üstelik benzer başarının, bütün öteki sahalarda sağlanmaması için de hiçbir neden değil

2002'de Münihte yapılan 18 Avrupa Atletizim Şampiyonası'nda 1500 metrede Avrupa Şampiyonu oldu 1500 metrenin Avrupa şampiyonu milli atletimiz Süreyya Ayhan, Golden League'in Zürih'te yapılan ayağında tekrar fazla gizli bir birinciliğe koşarken, 35560'lık derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da 2 saniye aşağıda çekti *

858,468Konular
981,187Mesajlar
29,540Kullanıcılar
kaansaddaSon üye
Üst Alt