elektronikci
FD Üye
Et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan Surf and turf farklı yemek tarifi arayanlar için muhteşem bir tercih olabilir. Çok bilinmeyen bu yemeğin tarifi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Surf and Turf nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri:
Avustralya ve Amerika Birleşik Devletlerinde hızla yayılan yeni bir yemek trendi olan surf and turf deniz ürünleriyle kırmızı etin yemeklerde birlikte sunumuna verilen isimdir. Bu yeni yemek yeme alışkanlığının geçmişine bakıldığı zaman, 1960’lı yıllarda özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde orta sınıfın karnını doyurması için tercih edilen bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Gastronomi trendi sunumların şıklığı ve içeriklerin lezizliği ile dikkat çekici olsa da deniz ürünü etleri ve kırmızı et içeren yemeklerin yüksek protein içeriği bazı kişilerde sindirim sistemi için zorlayıcı olabilmektedir. Surf ve Turf’un kelime anlamları olarak bakacak olursak, Surf öncelikli olarak ıstakoz ve karides olmak üzere diğer deniz ürünlerini kapsamaktadır. Turf ise, kırmızı et grubunu karşılık gelmektedir. Avustralya ve İngiltere’de ise bu yeni trend Reef and Beef olarak menülerde yerini almıştır ve gastronomi ile yakından ilgilenen kişilerin çokça ilgisini çekmektedir. Misafirlerinize çok farklı bir lezzet sunmak isterseniz, bu enfes yemek tam da aradığınız gibi. İşte surf and turf'un malzemeleri ve yapılışı...
SURF AND TURF TARİFİ:
MALZEMELER
4 adet dana bonfile
16 adet şitake mantarı
4 adet jumbo karides
4 adet kaz ciğeri
4 adet deniz tarağı
2 çorba kaşığı bal kabağı
2 çorba kaşığı pancar
2 çorba kaşığı patates püresi
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tempura sos için;
2 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
YAPILIŞI
Eti tuzlayın ve ızgarada pişirin.
Pancar ve bal kabağını küp küp doğrayıp tereyağında soteleyin.
Ayrı bir tavada da kaz ciğerlerini pişirin.
Mantarları da kavurun.
Karides ve deniz tarağını tempura sosa bulayıp yağda pişirin.
Daha bonfileyi,üzerinde mantar ve kaz ciğeri ile bir servis tabağına alın.
Yanında da deniz tarağı ve karides ile patates püresi ve sotelenmiş sebze garnitürleri eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun...