Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

sürgüde eğitim

sürgüde eğitim
0
39

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
sürgüde eğitim 1549313609 1549313609 surgudeegitim5c58a64e3cb86surgudeegitim5c58a64e3cb86 http:bp0bloggercomHjkac1ftqjARziloHSyCnIAAAAAAAAOgs0Uex05lDEOcs200S%C3%BCrg%C3%BCc%C3%BC+ilkokulSürgücünün en büyük sorunlarından birisi de eğitimdir Bu gün kıtı kıtına, türlü zorluklarla özensiz bir eğitim aldığımızı hepimiz biliyor Eğer hemen istediğimiz hedeflere gelememişsek eğitim eksikliğimizden kaynaklanıyor Hadi bizler yarım yamalak da olsa bir şekilde okuduk, ya maddesel imkânları olmadığından nedeniyle okuyamayan ağabeylerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimiz? şimdi onların hangi hayat zorlukları ile boğuştuklarını hepimiz görüyoruz Sürgücüde bizden 10 yaş minik olan erkek veya hanımefendi kardeşlerimiz bile fiziksel olarak bizden 15 yaş büyük gösteriyorlar İşte bunun tek sebebi eğitimsizliktir Eğitimsizliğin sonucu ise işsizliktir, Yoksulluk ve yaşam zorluklarıdır Madem en büyük sorunumuz eğitim o vakit bir şeyler yapmamız gerekmiyor mu? Her şeyi devletten beklememeliyiz Eğer üretilmiş olan bir şey var ise onlara en iyi şekilde sahip çıkıp, korumalıyız O nedenle sitemizin ikinci başlığını EĞİTİM yapıp Sürgücüdeki eğitimle ilgili zorunlu bilgileri yayınladım Bu öğretmenlerimize moral öğrencilerimize de kastetmek için yiğitlik verdi Bununla kalmadım 2002 yılından bu yana değişik zamanlarda İstanbul’daki yayın evlerini dolaşarak ya da nazımın geçtiği kişilerden koliler dolusu kitapları tedarik edip Sürgücü ilköğretim okuluna otobüsle veya bizatihi ben götürerek ulaştırdım Buradaki Üniversiteli gençlerimiz için ise gene benzer bir şeyler yapmaya çalıştım SÜRGÜCÜ LİSESİ Beldemizde LİSE yapılması için 2003 yılında, İşadamımız Sayın Musa AKAR ile Çankaya daki bürosunda görüştüm Sayın Musa AKAR isteğimize olumlu baktı Uygun bir arsa bulunması halinde Lise yapacağının sözünü verdi 2007 de Lise için de Savur Kaymakamlığı göre arsa satın alınınca, Musa AKAR’ın Lise sözünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürüne ilettim Sonradan arsa alınıp yapımına başlanan Lise için İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğünden aldığım bilgilere kadar Protokol hazırlanıp Musa AKAR’A gönderilmiş o da kabul etmemiş Bu konuyu Musa AKAR’ın (yeğeni) yanında çalışan okul arkadaşım Davut Aranır'asordum “ Davut ARANIR: Evet protokol gönderdiler Onlar sadece okul için para verilmesi ve bunun karşılığında okula Musa AKAR ismi vereceklerini söylediler Lakin yapım işini diğer mütaahide vermişlerdi Dayım dedi ancak: Tahsis ne olursa olsun eksik ya da çok her türlü masrafı ben karşılarım Eğer mektep projede 3 kat ise ben 4 kat ve sağlam yapacağım Ben 30 yıldır Türkiye’de mütaahitlik yaptım en güvenli devlet binalarını ben yapıyorum Bunun inşaatını ben yapmadıktan daha sonra ne anlamı var dedi Evet görüldüğü gibi bence bu konuda Musa AKAR da kendince haklıdır EĞİTİM YARDIMI: İşte tüm bunları söylememin amacı bizler ne yapabiliriz Bizler niye bir şey gerçekleştirmek için mücadele sarf etmiyoruz? Yoksa bak işte ben yaptım, ben ettim diye kendimi ön plana dahil etmemek mantığı değildir Buna ihtiyacım da yoktur bu nedenle tüm Sürgücülülerden ve İşadamlarımızdan beklediğim Sürgücüye ve Sürgücülülere maddesel manevi katkı maddesi sağlamaları Eğer hiç yapacakları bir şey yahut en azından fiziki durumu yetkisiz olan Üniversiteli öğrencilerimize Eğitim yardımı yapsınlar Bütün Üniversiteli ve Lise öğrencilerimizin isimleri sitemizin EĞİTİM bölümünde liste halinde verilmiş Cümbür Cemaat fiziksel imkanları ölçüsünde bir veya birkaç öğrencimize eğitim yardımı yapsın Gençlerimizi Burs verecek Belediyelerin, Vakıf ve Derneklerin köşesinde niye mağdur edelim İşin gerçeği bursu veren her kurum bursu başta kendi yakın çevresindekilere veriyorlar Böyle olunca başvuran reel gereksinim sahiplerine sıra gelmiyor Bu konuda babası ölüm etmiş ve hiçbir geliri olmayan Sürgücülü bir öğrencimizi örnek verebilirim 3 yıldır İstanbul’daki bir Mardin Vakfına başvuruyor Birincil 2 yıl daha okullar açılmadan önce başvurduğu halde başvurular bitti denilip, öğrencimizin başvurusunu almıyorlar Neyse oysa gencimiz edindiği tecrübeyle bu yıl da başvuruyor Ancak başvuruyu alan hanımefendi görevli bursun kesin olarak çıkmayacağını öğrencimize söylüyor Yan nedeni şu burs yalnızca 50 kişiye veriliyormuş Tabi o da fakat yöneticilerin yakınlarına yeter Ihtiyaç sahiplerine sıra gelirmi?  

858,496Konular
981,659Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt