Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sürk(Çökelek Kurutması) Yapımı ve Salatası

Sürk(Çökelek Kurutması) Yapımı ve Salatası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Malzemeler
Kurutma için;

*750g çökelek
*250g lor
*2 çorba kaşığı diş kekik
*1,5 çorba kaşığı pulbiber (arzuya göre acı)
*Tuz

Salatası için;

*12 adet kurutma çökelek
*1 adet kabuğu soyulmuş, küp doğranmış domates
*1 adet ince doğranmış yeşil biber
*Arzuya göre küp küp doğranmış küçük boy soğan
*Zeytinyağı
*Limon
*Sumak (arzuya göre)

Sürk(Çökelek Kurutması) Yapımı ve Salatası Tarifi Yapılışı Tüm malzemeyi derin bir kapta iyice yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz Bir tepsiye temiz kağıdın üzerine diziyoruz 34 gün temiz, rüzgarlı zaman zamanda güneşe koyarak kurutuyoruz (çevirerek, ara sıra da ıslanan ve yağlanan kağıdı değiştirerek)
Aslında bu kahvaltılık küflendiriliyor ve küflü de tüketiliyor Ben küflendirmeden bir kavanoza dolduruyorum, zeytinyağı ekliyorum Buzdolabında saklıyorum Bu yağı salatasına ekleyebilirsiniz
Arzu ederseniz buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda da saklıyabilirsiniz
Salatası :
Kurutma çökeleğimizi bıçakla dilimliyoruz Dilimleme esnasında parçalanacaktır Biber, domates ekliyoruz
Eğer rakı mezesi olarak ikram düşünüyorsanız, soğan mutlaka ekleyin Zeytin yağı ve limon ekleyerek servise hazır edin…
Arzu ederseniz sadece zeytinyağı içerisinde dilimleyerek kahvaltılık olarak olarak sunabilirsiniz
Afiyet olsun
Not : Antakya yöresinde kurutma, başka baharatlar ve salça eklenerek zenginleştiriliyorKimyon, karabiber gibi

858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt