Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Surmenaj Nedir - Surmenaj Tedavisi Nasıl Yapılır

Surmenaj Nedir - Surmenaj Tedavisi Nasıl Yapılır
0
88

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Surmenaj Nedir , Surmenaj Tedavisi Nasıl Yapılır,
Surmenaj nasıl tedavi edilir,surmenaj tedavisi ,
surmenaj kimlerde daha cok gorulur,

Cok calışan insanlarda ve ozellikle erkeklerde gorulen bir ceşit zihin yorgunluğu, sinir zayıflamasına verilen isime surmenaj denir Dersleri oldukca yuklu olan ve surekli calışmak zorunda kalan lise ve universite oğrencilerinde, oğretmenlerde, yoğun hesap ve muhasebe işleriyle uğraşanlarda daha sık gorulmektedir
Meydana geliş mekanizması tam olarak bilinmemekte ve ceşitli fikirler ileri surulmektedir Bunlardan birisi de beyindeki sinir hucrelerinin biyokimyasal elemanlardan fakir kalması goruşudur Surmenajlı kişilerde, ruhsal ve bedensel yorgunluk, bıkkınlık, isteksizlik, dikkati toparlayamama, sağlıklı duşunememe hali, bazı organlara ait şikayetler soz konusudur Konuşmak, kitap okumak bile kişiye zor gelir

Hastalar uyuyamamaktan şikayet ederler Bu yuzden uyku ilaclarını surekli olarak kullanırlar Hastalarda baş ağrısı da cok gorulen şikayetlerdendir Unutkanlık, dalgınlık vardır Neşesiz ve mutsuz bir gorunumleri ve karamsar bir halleri gorulur

Tedavide en onemli husus, kişiyi yoran ve zihnini meşgul eden hususlardan onu uzaklaştırmaktır Bunun icin deniz kıyısında veya bir dağ koyunde bir muddet tatile gitmesi tavsiye edilir Telkinin de faydası vardır Maneviyatı kuvvetli olan şahıslarda bu gibi rahatsızlıklar pek gorulmemektedir Namaz kılmanın ve Kur ’anı kerim okumanın karamsarlığı giderici, sıkıntıyı onleyici tesirleri vardır
Surmenaj

“Unutkan dalgın oldum, okuduğumu anlayamıyorum, dikkatimi veremiyorum, beynim durdu, konuşurken kelime bulmakta zorlanıyorum, gozum satırlarda aklım başka yerde, daha once 12 defada anladığım şeyi şimdi 45 defada anlıyorum, TV haberlerini bile izleyemez oldum gibi yakınmalar duşunen, okuyan insanlarda zaman zaman onemli sorun olur

Ozellikle 2040 yaş arası genc insanlarda iş verimini, hayat başarısını onemli derecede etkiler Yoneticiyseniz doğru ve cabuk karar vermeniz gerekiyorsa bu sizin icin hayati onem taşımaktadır

Başarılı bir işkadını biliyorum yurt dışına gitmek uzereyken pasaportunu bulamamış ve buyuk kayba uğramıştı

Ozellikle ailesinde ileri yaşta hafıza kaybı, Alzheimer gibi bir hastalığı olan kimse unutkanlık ve konsantrasyon gucluğunden cok yakınıyorsa mutlaka profesyonel yardım almalıdır Cunku ileri yaş hafıza kayıpları erken tanı ile durdurulabiliyor Hucre yenileyici ilaclar, antioksidan beslenme tarzı ve beynin stres salgılarını azaltma ile yaşam kalitesi duzeldiği gibi sağlıklı bir yaşlılık icin zemin hazırlanacaktır

Genc ve orta yaşlarda yaşanan bellek bozuklukları genelde ortulu bir depresyonun bulgusudur Depresyonun 8 ana belirtisinden bir tanesi de duşunceyi yoğunlaştırma bozukluğudur Bazı tur depresyonlarda bu işlev daha cok bozulur Tıpta “Kognitif disfonksiyon olarak tanımlanan bu durum oğrenciler, yoneticiler, iş adamları icin işlevselliğin kaybolması anlamına gelir

Depresyonun diğer bulguları cok belirgin değilken anlama, kavrama, dikkat bozuklukları yoğunsa Depresyonu maskeli bir şekilde yaşıyorsunuz demektir

BEYİN KİMYASALLARI

Stres ve depresyon beyindeki biyolojik sureclerle ilgili durumlardır

Ruhsal gerilim anında beyin stres hormonları salgılar Stres hormonları salgıları uzun sure devam ederse beyindeki hucreler arası enerji transferi bozulur

İnsan beyni birbirleri ile haberleşen milyarlarca hucreden oluşur Hucreler arası bilgi akışı kimyasal ve elektriksel ileti akışı ile gercekleşir

İşte stres hormonları beyindeki bu bilgi akışını bozar, uzun surduğunde beyin “ısınmış motor gibi zorlanmaya başlar

Surmenaj Olmamak İcin:

Oncelikle beyin organımıza saygı gostermemiz gerekir Evimize aldığımız aletin, bilgisayarın, camaşır makinesinin kullanma talimatı vardır Bu talimata uyan kimsenin cihazı daha az arıza yapar daha uzun omurlu olur

İster beynimiz ister diğer organlarımız olsun hepsi bir cihazdır Onları bilincli ve sağlıklı kullanmalıyız

Beynimizi sağlıklı kullanmanın birinci şartı stresi kontrol edebilmeyi başarmaktır Stressiz hayat olmaz Yaşadığınız stresi ve bunalımı hayatınızda kazanım haline donuşturebilirsiniz Basit bir yontem Sorun odaklı değil cozum odaklı duşunmeyi başarmaktır

Beynimizin iyi calışması icin diğer kural doğru beslenmektir Antioksidan hucre yenileyici gıdalara ağırlık vermek cok onemlidir C ve E vitamini bol gıdalar Meyve ve sebze E vitamini doğal olarak zeytin ve zeytin yağında cok bulunur

Olculu yaşayan, doğru beslenen mutlu yaşam felsefesi edinen insan beynini garantiye almış demektir

Sumenaj olduysanız mutlaka profesyonel yardım almalısınız Cozumu kolaydır Onceleri yıllarca suren tedaviler şimdi cok hızlı bir şekilde yapılabiliyor

858,471Konular
981,206Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt