Sürmenaj tedavisi sürmenaj belirtileri sürmenaj, nedir, belirtileri, tedavisi, ne aramak, edinmek, çare, hastalığı, Sürmenaj nedir?diye merak edeneler, sürmenaj bir rahatsızlık adıdır Peki nasıl tedavi edilir, belirtileri nelerdir; buyrun öğrenelim Melek'lerim 1548350624 1548350624 surmenajtedavisi5c4fa16182281surmenajtedavisi5c4fa16182281 surmenajtedavisi5c4fa16182281 Çok çalışan insanlarda ve bilhassa erkeklerde görülen bir değişiklik us yorgunluğu, asap zayıflamasına bahşedilen isime sürmenaj denir Dersleri epeyce yüklü olan ve aralıksız kastetmek zorunda kalan lise ve üniversite öğrencilerinde, öğretmenlerde, yoğun hesap ve muhasebe işleriyle uğraşanlarda daha sık görülmektedir Meydana geliş mekanizması bütünüyle bilinmemekte ve çeşitli fikirler ileri sürülmektedir Bunlardan birisi de beyindeki asap hücrelerinin biyokimyasal elemanlardan yoksul kalması görüşüdür Sürmenajlı kişilerde, ruhsal ve maddesel takâtsizlik, bezginlik, isteksizlik, dikkati toparlayamama, dinç düşünememe hali, bâzı organlara ait şikayetler söz konusudur Konuşmak, kitap okumak bile kişiye zorlama gelir Hastalar uyuyamamaktan şikayet ederler Bu yüzden uyku ilâçlarını durmadan kullanırlar Hastalarda baş ağrısı da fazla görülen şikâyetlerdendir Amnezi, dalgınlık vardır Neşesiz ve mutsuz bir görünümleri ve karamsar bir hâlleri görülür Tedavide en önemli husus, kişiyi yoran ve zihnini meşgul eden hususlardan onu uzaklaştırmaktır Bunun için deniz kıyısında ya da bir dağ köyünde bir müddet tâtile gitmesi tavsiye edilir Telkinin de faydası vardır Mâneviyâtı adaleli olan şahıslarda bu gibi rahatsızlıklar böylece görülmemektedir Namaz kılmanın ve Kur’ânı kerîm okumanın karamsarlığı giderici, sıkıntıyı önleyici tesirleri vardır Sürmenaj “Unutkan dalgın oldum, okuduğumu anlayamıyorum, dikkatimi veremiyorum, beynim durdu, konuşurken kelime bulmakta zorlanıyorum, gözüm satırlarda aklım başka yerde, daha önce 12 defada anladığım şeyi acilen 45 defada anlıyorum, TV haberlerini bile izleyemez oldum gibi yakınmalar düşünen, okuyan insanlarda zaman zaman manâlı sorun olur Bilhassa 2040 yaş arası genç insanlarda iş verimini, yaşam başarısını kayda değer derecede etkiler Yöneticiyseniz dürüst ve ivedi karar vermeniz gerekiyorsa bu sizin için hayati siklet taşımaktadır Başarılı bir işkadını biliyorum yurt dışına gitmek üzereyken pasaportunu bulamamış ve büyük kayba uğramıştı Bilhassa ailesinde ileri yaşta amnezi, Alzheimer gibi bir hastalığı olan kimse hafıza kaybı ve konsantrasyon güçlüğünden fazla yakınıyorsa mutlaka profesyonel destek almalıdır Çünkü ileri yaş us kayıpları erken tanı ile durdurulabiliyor Hücreli yenileyici ilaçlar, antioksidan besin tarzı ve beynin stres salgılarını azaltma ile hayat kalitesi düzeldiği gibi sağlıklı bir yaşlılık için zemin hazırlanacaktır Genç ve orta yaşlarda yaşanan hafıza bozuklukları başlıca örtülü bir depresyonun bulgusudur Depresyonun 8 asıl belirtisinden bir parça başına de düşünceyi yoğunlaştırma bozukluğudur Bazı cins depresyonlarda bu işlev daha çok bozulur Tıpta “Kognitif disfonksiyon olarak tanımlanan bu durum öğrenciler, yöneticiler, meslek adamları için işlevselliğin kaybolması anlamına gelir Depresyonun diğer bulguları çok belirgin değilken kavrama, kavrama, dikkat bozuklukları yoğunsa Depresyonu maskeli bir şekilde yaşıyorsunuz demektir BEYİN KİMYASALLARI Stres ve depresyon beyindeki biyoloji ile ilgili süreçlerle ilgili durumlardır Ruhsal gerilim hemencecik beyin gerginlik hormonları salgılar Gerginlik hormonları salgıları uzun zaman devam ederse beyindeki hücreler arası enerji transferi bozulur İnsan beyni birbirleri ile haberleşen milyarlarca hücreden oluşur Hücreler arası data akışı kimyasal ve elektriksel ileti akışı ile gerçekleşir İşte stres hormonları beyindeki bu veri akışını bozar, uzun sürdüğünde beyin “ısınmış motor gibi zorlanmaya başlar Sürmenaj Olmamak İçin: Öncelikle beyin organımıza saygı göstermemiz gerekir Evimize aldığımız aletin, bilgisayarın, çamaşır makinesinin kullanım talimatı vardır Bu talimata uyan kimsenin cihazı daha eksik arıza yapar daha uzun ömürlü olur İster beynimiz ister öteki organlarımız olsun hepsi bir cihazdır Onları bilinçli ve dinç kullanmalıyız Beynimizi sağlıklı kullanmanın birinci şartı stresi teftiş edebilmeyi başarmaktır Stressiz hayat olmaz Yaşadığınız stresi ve bunalımı hayatınızda kazanım haline dönüştürebilirsiniz Kolay bir yöntem Sorun odaklı değil çözüm odaklı düşünmeyi başarmaktır Beynimizin iyi çalışması için öteki kural dürüst beslenmektir Antioksidan hücre yenileyici gıdalara tartı tahsis etmek çok önemlidir C ve E vitamini bol gıdalar Meyve ve sebze E vitamini doğal olarak zeytin ve zeytin yağında çok bulunur Ölçülü yaşayan, doğru beslenen mutlu hayat felsefesi edinen insan beynini garantiye almış demektir Sümenaj olduysanız mutlaka profesyonel yardım almalısınız Çözümü kolaydır Önceleri yıllardan beri süren tedaviler derhal fazla çabuk bir şekilde yapılabiliyor Prof Dr Nevzat Tarhan