iltasyazilim
FD Üye
Süs Biberi Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1*kilo süs biberi
*2*baş sarımsak
*1*yemek kaşığı şeker
*Limon tuzu
*2*yemek kaşığı turşuluk irice tuz
*Küçük bir şişe sirke
Süs Biberi Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Süs biberlerinin sap kısımlarından temizleyelim ve suya bırakalım Suda dirilirler, sonra sarımsaklarımızı temizleyelim ve doğrayalım Bir karıştırma kabına sirkemizi bırakalım Cam şişemize göre ayarlayalım Ben bu turşu için bir küçük şişe kullandım İçine kavanozlarıma göre bir kaşık toz şeker bir yemek kaşığı limon tuzu ve iki yemek kaşığı turşuluk tuz bıraktım ve eriyene kadar karıştırdım, cam kavanozların dibine biraz sarımsak bıraktım sonra süs biberlerimi doldurdum ara ara sarımsak bıraktım ve sirkemi üzerine bıraktım be bu turşuyu sırf sirke ile yapmayı seviyoruz eğer size ağır gelirse yarıya su bırakabilirsiniz, sonra kalan sarımsakları da en üste bırakıp salladım içindeki kalan havayı da çıkarıp kapaklarını çok sıkı kapattım serin ve karanlık bir yerde kışa kadar muhafaza edin, şimdiden afiyet olsun, not tuzunu kendinize göre ayarlayın ben fazla tuz sevmiyorum turşuda onun içn az bırakırım pek de bozulmaz
*1*kilo süs biberi
*2*baş sarımsak
*1*yemek kaşığı şeker
*Limon tuzu
*2*yemek kaşığı turşuluk irice tuz
*Küçük bir şişe sirke
Süs Biberi Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Süs biberlerinin sap kısımlarından temizleyelim ve suya bırakalım Suda dirilirler, sonra sarımsaklarımızı temizleyelim ve doğrayalım Bir karıştırma kabına sirkemizi bırakalım Cam şişemize göre ayarlayalım Ben bu turşu için bir küçük şişe kullandım İçine kavanozlarıma göre bir kaşık toz şeker bir yemek kaşığı limon tuzu ve iki yemek kaşığı turşuluk tuz bıraktım ve eriyene kadar karıştırdım, cam kavanozların dibine biraz sarımsak bıraktım sonra süs biberlerimi doldurdum ara ara sarımsak bıraktım ve sirkemi üzerine bıraktım be bu turşuyu sırf sirke ile yapmayı seviyoruz eğer size ağır gelirse yarıya su bırakabilirsiniz, sonra kalan sarımsakları da en üste bırakıp salladım içindeki kalan havayı da çıkarıp kapaklarını çok sıkı kapattım serin ve karanlık bir yerde kışa kadar muhafaza edin, şimdiden afiyet olsun, not tuzunu kendinize göre ayarlayın ben fazla tuz sevmiyorum turşuda onun içn az bırakırım pek de bozulmaz