Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süs Biberi Turşusu Yapımı

Süs Biberi Turşusu Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Süs Biberi Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*1*kilo süs biberi
*2*baş sarımsak
*1*yemek kaşığı şeker
*Limon tuzu
*2*yemek kaşığı turşuluk irice tuz
*Küçük bir şişe sirke

Süs Biberi Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Süs biberlerinin sap kısımlarından temizleyelim ve suya bırakalım Suda dirilirler, sonra sarımsaklarımızı temizleyelim ve doğrayalım Bir karıştırma kabına sirkemizi bırakalım Cam şişemize göre ayarlayalım Ben bu turşu için bir küçük şişe kullandım İçine kavanozlarıma göre bir kaşık toz şeker bir yemek kaşığı limon tuzu ve iki yemek kaşığı turşuluk tuz bıraktım ve eriyene kadar karıştırdım, cam kavanozların dibine biraz sarımsak bıraktım sonra süs biberlerimi doldurdum ara ara sarımsak bıraktım ve sirkemi üzerine bıraktım be bu turşuyu sırf sirke ile yapmayı seviyoruz eğer size ağır gelirse yarıya su bırakabilirsiniz, sonra kalan sarımsakları da en üste bırakıp salladım içindeki kalan havayı da çıkarıp kapaklarını çok sıkı kapattım serin ve karanlık bir yerde kışa kadar muhafaza edin, şimdiden afiyet olsun, not tuzunu kendinize göre ayarlayın ben fazla tuz sevmiyorum turşuda onun içn az bırakırım pek de bozulmaz

Similar threads

Domates Soslu Süs Biberi Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *3*tane taze kırmızı domates *1*baş sarımsak *1*çay bardağı sıvı yağ *2*su bardağı üzüm sirkesi *3*yemek kaşığı turşuluk tuz *2 kilo minik süs biberleri Domates Soslu Süs Biberi Turşusu Tarifi Yapılışı Önce süs biberlerimizin sap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Domatesli Süs Biberi Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo sarı süs biberi *2 kilo taze domates (rondodan geçirilmiş) *1 baş sarımsak *12*su bardağı sirke *1 su bardağı zeytinyağı *1 yemek kaşığı kaya tuzu Domatesli Süs Biberi Turşusu Tarifi Yapılışı Süs biberleri sarımsak doğranır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Süs Biberi Turşusu Zeytinyağlı Tarifi İçin Malzemeler *250 gr süs biberi *1 baş sarımsak *1 çay bardağı sirke *1 çay bardağı zeytinyağı *2 tatlı kaşığı tuz *2 tatlı kaşığı şeker *12 adet kuru nohut *Su *2 adet 500 ml lik su şişesi Süs Biberi Turşusu Zeytinyağlı Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Süs Biberi Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg süs biberi *2 baş sarımsak *23 yemek kaşığı salamura tuzu *sirkesu karışımı *1 çay kaşığı limon tuzu Süs Biberi Turşusu Tarifi Yapılışı Biberleri ayıklayıp yıkayın, turşu kavanozuna sarımsaklarla beraber doldurun Üzerine dilerseniz turşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Acurlu Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 orta boy lahana *1*kilo turşuluk acur *Birkaç tane acı süs biberi *Küçük bir şişe sirke *1*yemek kaşığı tuz *Şeker *2 baş irice sarımsak Acurlu Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Önce sarımsaklarımızı soyup bıçakla incecik kıyalım, sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt