iltasyazilim
FD Üye
Süs Biberli Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Üç kilo küçük turşuluk patlıcan
İçi için;
*Bir kase yaprak biber
*Bir kase minik süs biberleri
*Bir kase soyulmuş sarımsak
*Bir şişe üzüm sirkesi
*Bir su bardağı elma sirkesi
*Üç yemek kaşığı turşuluk tuz
*Bir çay kaşığı limon tuzu
*Bir çay kaşığı toz şeker
*Bir yemek kaşığı pul biber
*Bir baş sarımsak
Süs Biberli Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Önce patlıcanları yıkayalım Sap kısımlarından ayıralım, bir tepsiye alalım Sonra bir tencreye su bırakalım İçine bir yemek kaşığı kadar tuz atıp suyu kaynatalım Hazırladığımız patlıcanları kaynamakta olan suya atalım ve sadece bir dakika kadar içinde tutalım Kesinlikle kaynatmayın sadece sıcak suya batırıp çıkaralım ve soğumaya bırakalım Diğer taraftanda içini hazırlıyalım Sarımsaklarımızı dövelim, yaprak kırmızı bibere katalım Minik süs biberlerimizi de ekleyelim ve hepsini karıştıralım Sonra patlıcanlarımızı alalım, bıçakla patlıcanları boylamasına çizelim ve aralarını açalım Hazırladığımız harcımızdan elimizle birer tutam arasına bırakalım Bu işlemi patlıcanlar bitene kadar yapalım Daha sonra turşumuzu kuracağımız bidonumuzu alalım ve patlıcanların doldurulmuş iç kısmı üste gelcek şekilde sırayla dizelim İçi çıkmaz diyemeyeceğim biberler tek tük çıkıyor ama lezzeti içine geçmiş oluyor zaten, bağlamaya gerek yoktur Şimdi suyunu hazırlayalım Bir karıştırma kabına üzüm sirkemizi yeteri kadar bırakalım ben iki su bardağı su ile sirkeyi biraz incelttim Bir su bardağıda elma sirkesi ekledim Harika aroma veriyor turşuya Sonra pul biberini, sarımsağı döverek ekledim Ttuzunu, şekerini ve limon tuzunu ekledim ve hepsini karıştırdım, tuzu eriyene kadar Tuzunu kendinize göre ayarlayın benim ölçüm size eksik veya fazla gelebilir Tuz konusu size ait olsun Sonra patlıcanların üzerinden boşaltalım turşu suyunu ve sallayarak bidondaki havanın çıkmasını sağlayalım Daha sonra ağzını sıkıca kapatalım ve bidonumun dışını iyice yıkayıp bir kenara alalım Turşumuz inşallah Allahın izniyle kış için yenmeye hazır duruma geldi, turşularınızı mutlaka karanlık bir yerde muhafaza edin direk güneş ışığına maruz bırakmayın Hele de patlıcan turşusu çok haşlanırsa ve de ışığa bırakılırsa erir ve süner Şimdiden afiyet olsun, kışın özellikle miceddere (kiliste mercimekli bulgur pilavının adı) harika gider
*Üç kilo küçük turşuluk patlıcan
İçi için;
*Bir kase yaprak biber
*Bir kase minik süs biberleri
*Bir kase soyulmuş sarımsak
*Bir şişe üzüm sirkesi
*Bir su bardağı elma sirkesi
*Üç yemek kaşığı turşuluk tuz
*Bir çay kaşığı limon tuzu
*Bir çay kaşığı toz şeker
*Bir yemek kaşığı pul biber
*Bir baş sarımsak
Süs Biberli Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Önce patlıcanları yıkayalım Sap kısımlarından ayıralım, bir tepsiye alalım Sonra bir tencreye su bırakalım İçine bir yemek kaşığı kadar tuz atıp suyu kaynatalım Hazırladığımız patlıcanları kaynamakta olan suya atalım ve sadece bir dakika kadar içinde tutalım Kesinlikle kaynatmayın sadece sıcak suya batırıp çıkaralım ve soğumaya bırakalım Diğer taraftanda içini hazırlıyalım Sarımsaklarımızı dövelim, yaprak kırmızı bibere katalım Minik süs biberlerimizi de ekleyelim ve hepsini karıştıralım Sonra patlıcanlarımızı alalım, bıçakla patlıcanları boylamasına çizelim ve aralarını açalım Hazırladığımız harcımızdan elimizle birer tutam arasına bırakalım Bu işlemi patlıcanlar bitene kadar yapalım Daha sonra turşumuzu kuracağımız bidonumuzu alalım ve patlıcanların doldurulmuş iç kısmı üste gelcek şekilde sırayla dizelim İçi çıkmaz diyemeyeceğim biberler tek tük çıkıyor ama lezzeti içine geçmiş oluyor zaten, bağlamaya gerek yoktur Şimdi suyunu hazırlayalım Bir karıştırma kabına üzüm sirkemizi yeteri kadar bırakalım ben iki su bardağı su ile sirkeyi biraz incelttim Bir su bardağıda elma sirkesi ekledim Harika aroma veriyor turşuya Sonra pul biberini, sarımsağı döverek ekledim Ttuzunu, şekerini ve limon tuzunu ekledim ve hepsini karıştırdım, tuzu eriyene kadar Tuzunu kendinize göre ayarlayın benim ölçüm size eksik veya fazla gelebilir Tuz konusu size ait olsun Sonra patlıcanların üzerinden boşaltalım turşu suyunu ve sallayarak bidondaki havanın çıkmasını sağlayalım Daha sonra ağzını sıkıca kapatalım ve bidonumun dışını iyice yıkayıp bir kenara alalım Turşumuz inşallah Allahın izniyle kış için yenmeye hazır duruma geldi, turşularınızı mutlaka karanlık bir yerde muhafaza edin direk güneş ışığına maruz bırakmayın Hele de patlıcan turşusu çok haşlanırsa ve de ışığa bırakılırsa erir ve süner Şimdiden afiyet olsun, kışın özellikle miceddere (kiliste mercimekli bulgur pilavının adı) harika gider
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.