Sus narının ozellikleri
Sus Narının yetiştirilmesi
Sus narı nerde nasıl yetişir
imagessusnaribakimi5afb19625fa16
Kucuk yeşil yapraklara sahip, ince dallı, kırmızı cicekli, dekoratif, calı formunda bodur bitkilerdir
Afganistan ve İran anavatanıdır
Punica familyasına aittir
Granatum turundendir
Isı, Nem İsteği
Nemli ortamları, aydınlık ve guneşli yerleri sever Direk guneş ışığına maruz kalmamalıdır 5C ' nin altında bulundurulmamalıdır
Coğaltılması
Celik ve tohumla uretilir Tohumla uretim icin MartNisan ayları uygundur Celikle uretimi icin uygun zaman Haziran sonutemmuz başıdır
Cimlenme ve Koklenme Sıcaklığı 18C'dir
Gubreleme
Meyve doneminde gubrelemeye onem verilmelidir
Sulama
Dinlenme suresinde 1015 gunde bir sulanır Vereceği yeni surgunler ve ciceklenme acısından yararlıdır Buyume ve ciceklenme surecinde ise toprak kurudukca sulama yapılmalıdır
Budama
Zayıf ve cok uzamış tum surgunler Şubat sonu Mart başında budanmalı ve sık dallar seyreltilmelidir
Zararlıları
Yaz aylarında bit oluşumu gorulebilir
Sus Narının yetiştirilmesi
Sus narı nerde nasıl yetişir
imagessusnaribakimi5afb19625fa16
Kucuk yeşil yapraklara sahip, ince dallı, kırmızı cicekli, dekoratif, calı formunda bodur bitkilerdir
Afganistan ve İran anavatanıdır
Punica familyasına aittir
Granatum turundendir
Isı, Nem İsteği
Nemli ortamları, aydınlık ve guneşli yerleri sever Direk guneş ışığına maruz kalmamalıdır 5C ' nin altında bulundurulmamalıdır
Coğaltılması
Celik ve tohumla uretilir Tohumla uretim icin MartNisan ayları uygundur Celikle uretimi icin uygun zaman Haziran sonutemmuz başıdır
Cimlenme ve Koklenme Sıcaklığı 18C'dir
Gubreleme
Meyve doneminde gubrelemeye onem verilmelidir
Sulama
Dinlenme suresinde 1015 gunde bir sulanır Vereceği yeni surgunler ve ciceklenme acısından yararlıdır Buyume ve ciceklenme surecinde ise toprak kurudukca sulama yapılmalıdır
Budama
Zayıf ve cok uzamış tum surgunler Şubat sonu Mart başında budanmalı ve sık dallar seyreltilmelidir
Zararlıları
Yaz aylarında bit oluşumu gorulebilir