iltasyazilim
FD Üye
Susam Mantolu Tahinli Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağından 2 parmak eksik tahin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*Yarım çay kaşığı karbonat (çok tepeleme olmasın)
*Alabildiği kadar un
*İri dövülmüş ceviz (istenen miktarda)
*Not: Tüm malzemeler oda ısısında olmalı
Susam Mantolu Tahinli Cevizli Kek Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kek kalıbımızın içini margarin veya tereyağ ile iyice yağlayalım
*Susamı kek kalıbının her tarafına bolca serpiştirin
*Kek harcını hazırlayana kadar kalıbı buzdolabında bekletin
*3 yumurta ile 1, 5 su bardağı toz şekeri mikser ile beyazlaşıp köpürene kadar iyice çırpalım
*1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı da ekleyip çırpalım
*Yarım su bardağı tahini ekleyip tekrar çırpalım
*Alabildiği kadar unu, kabartma tozu, vanilya, karbonatı hazırlamış olduğumuz karışıma eleyerek koyalım, mikser ile hazırladığımız hamuru karıştıralım
*İri dövülmüş cevizi de hamura ekleyip iyice karıştıralım
*Buzdolabından aldığımız kalıba hamurumuzu dökelim
*Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında pişirelim
*Fırının kapağını kek pişene kadar açmayın, sonrasında pişme durumuna göre bir kürdan yardımı ile içinin pişmesini kontrol edin
*(her fırın ve kalıpta farklılık gösterdiği için pişme süresini siz ayarlayın)
Afiyet Olsun
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağından 2 parmak eksik tahin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*Yarım çay kaşığı karbonat (çok tepeleme olmasın)
*Alabildiği kadar un
*İri dövülmüş ceviz (istenen miktarda)
*Not: Tüm malzemeler oda ısısında olmalı
Susam Mantolu Tahinli Cevizli Kek Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kek kalıbımızın içini margarin veya tereyağ ile iyice yağlayalım
*Susamı kek kalıbının her tarafına bolca serpiştirin
*Kek harcını hazırlayana kadar kalıbı buzdolabında bekletin
*3 yumurta ile 1, 5 su bardağı toz şekeri mikser ile beyazlaşıp köpürene kadar iyice çırpalım
*1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı da ekleyip çırpalım
*Yarım su bardağı tahini ekleyip tekrar çırpalım
*Alabildiği kadar unu, kabartma tozu, vanilya, karbonatı hazırlamış olduğumuz karışıma eleyerek koyalım, mikser ile hazırladığımız hamuru karıştıralım
*İri dövülmüş cevizi de hamura ekleyip iyice karıştıralım
*Buzdolabından aldığımız kalıba hamurumuzu dökelim
*Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında pişirelim
*Fırının kapağını kek pişene kadar açmayın, sonrasında pişme durumuna göre bir kürdan yardımı ile içinin pişmesini kontrol edin
*(her fırın ve kalıpta farklılık gösterdiği için pişme süresini siz ayarlayın)
Afiyet Olsun