iltasyazilim
FD Üye
Susamlı Balpare* Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Bulamak İçin:
*Susam
Üzeri İçin:
*Fındık (arzuya göre)
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*2 çorba kaşığı bal
*Yarım limonun suyu
Susamlı Balpare* Tarifi Yapılışı Derin Bir kasenin içine tereyağını, yumurtayı koy ve karıştır İçerisine toz şekeri, irmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ilave et unu azar azar ilave et, ele yapışmayan bir hamur yoğur Hazır hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ve yuvarlak şekil verip, susama bula
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diz ve üzerlerine fındık koy (arzu edersen)
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişir
Tencereye suyu, toz şekeri koy ve kaynat, limon suyunu ilave et, 5 dakika daha kaynat Sıcaklığı geçen şerbete balı ilave ederek karıştır Tatlıları fırından al ve 5 dakika beklettikten sonra, üzerlerinde şerbeti kepçe yardımı ile gezdir Ara ara tepsideki şerbeti kaşık yardımı ile üzerlerinde gezdir*en az 2 saat beklet sonra servis et Afiyet olsun
*125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Bulamak İçin:
*Susam
Üzeri İçin:
*Fındık (arzuya göre)
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*2 çorba kaşığı bal
*Yarım limonun suyu
Susamlı Balpare* Tarifi Yapılışı Derin Bir kasenin içine tereyağını, yumurtayı koy ve karıştır İçerisine toz şekeri, irmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ilave et unu azar azar ilave et, ele yapışmayan bir hamur yoğur Hazır hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ve yuvarlak şekil verip, susama bula
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diz ve üzerlerine fındık koy (arzu edersen)
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişir
Tencereye suyu, toz şekeri koy ve kaynat, limon suyunu ilave et, 5 dakika daha kaynat Sıcaklığı geçen şerbete balı ilave ederek karıştır Tatlıları fırından al ve 5 dakika beklettikten sonra, üzerlerinde şerbeti kepçe yardımı ile gezdir Ara ara tepsideki şerbeti kaşık yardımı ile üzerlerinde gezdir*en az 2 saat beklet sonra servis et Afiyet olsun