
Çıtır çıtır fırından sıcacık çıkan bir börek hazırlamak velev misiniz? Çay saatlerinize eşlik edecek prodüksiyonu da yemesi çok pratik olan susamlı bir çıtır börek tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Evlatların da çok seveceği bu börek misafirlerinizin de güzeline gidecek.
Susam simitlerin, pidelerin, böreklerin vazgeçilmez bir baharatıdır. Ana vatanı Afrika olan susam Türkiye’de sıcak olan nahiyelerde yetiştirilmektedir. Susam Afrika’da, Asya’da, Avrupa’da da üretilmektedir. Her bir modülü ve her bir hali çok kıymetli olan susam, kozmetik kesiminden yemek dalına kadar acilen derhal her kesimde kullanılıyor. Solunum yollarına âlâ gelen bronşit, nefes darlığı üzere marazlara karşı direnç gösteren susam eklenen yemeklerin de içerisine çok yakışıyor. Çıtır çıtır tadı olan susam ile enfes bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Yağ nispeti ve kuvvet bedeli çok yüksek bir besin olan susam protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineraller ve B vitaminleri açısından çok varlıklı olan susamlı çıtır börek tanımı bugünkü metnimizde.
SUSAMLI ÇITIR BÖREK TANIMI:
GEREÇLER
3 adet yufka
3 adet patates
Pul biber
Tuz
Karabiber
Susam
1 bardak süt
2 kaşık likit yağ
2 bardak su

YAPILIŞI
Öncelikle patatesleri şıkça rendeleyin. Bir kabın içerisine alıp üzerine karabiber, pul biber ve tuzu içine koyup karıştırın.
Yufkaları masanın üzerine açıp, üçgen bir biçimde kesin.Ayrı bir kabın içerisinde süt ve likit yağı karıştırın.
İç harcı koyup sütlü karışımından içerisine sürün.Rulo formunda sarıp sütlü karışıma bandırın.
Susam koyup yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...