iltasyazilim
FD Üye
Susamlı Nişastalı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr yumuşatılmış tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı mısır nişastası
*225 su bardağı un
Üzeri için
*1 yumurtanın akı
*Kavrulmuş susam
*Biraz çörek otu
Susamlı Nişastalı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Yapılışı
Merhaba öncelikle tereyağı, sirke, sıvı yağ, ve yumurta sarısı, derin bir kapta mikser veya çırpma teli ile, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Nişasta, tuz, pudra şekeri, kabartma tozu, ve azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Sonrasında da dilediğiniz şekilde yapıp önce yumurta akına, sonra çörek otuyla karıştırılmış, kavrulmuş susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin (Ben tezgah üzerinde rulo şeklinde yapıp bıçakla şeritler halinde kestim arkadaşlar) Her halükarda çok güzel kıyır kıyır enfes bir kurabiye
*100 gr yumuşatılmış tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı mısır nişastası
*225 su bardağı un
Üzeri için
*1 yumurtanın akı
*Kavrulmuş susam
*Biraz çörek otu
Susamlı Nişastalı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Yapılışı
Merhaba öncelikle tereyağı, sirke, sıvı yağ, ve yumurta sarısı, derin bir kapta mikser veya çırpma teli ile, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Nişasta, tuz, pudra şekeri, kabartma tozu, ve azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Sonrasında da dilediğiniz şekilde yapıp önce yumurta akına, sonra çörek otuyla karıştırılmış, kavrulmuş susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin (Ben tezgah üzerinde rulo şeklinde yapıp bıçakla şeritler halinde kestim arkadaşlar) Her halükarda çok güzel kıyır kıyır enfes bir kurabiye