Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Susamlı pastane poğaça nasıl yapılır?

Susamlı pastane poğaça nasıl yapılır?
0
137

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
nefis_susamli_pogaca_tarifi_1552644884_1312.jpg

Kahvaltıda ya da çay saatlerinizin yanında çıtır çıtır simit tadında lakin simitten daha doyurucu olacak bir poğaça hazırlamak velev misiniz? Çay saatlerinin şahane lezzeti olacak susamlı poğaçanın tanımını sizlere sunuyoruz.

Susamlı poğaçayı hafta sonları meskende yapılan kahvaltılar için ya da beş çayları için hazırlayabilirsiniz. Pastanede yapılan poğaçaların yanını alacak olan bu tanımı hanede de yapmak isteyenlere pratik tanımını veriyoruz. Tadına doyum olmayacak susamlı poğaça simit tadıyla da damakları şenlendiriyor.

SUSAMLI POĞAÇA TANIMI:

MATERYALLER

1 paket maya
7 yemek kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş süt
1 buçuk yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı su
7 yemek kaşığı likit yağ
2 adet yumurta
150 gram tereyağ yahut margarin ( Oda sıcaklığında bekletilmiş)
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

SRxXS_1552645086_8779.jpg

Üzeri için;

5 yemek kaşığı su
7 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 buçuk çay bardağı kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Şekerin yarısını, suyu ve mayayı bir kaba koyun ve dinlenmeye bırakın.

Maya yavaş yavaş kabarmaya başlayınca öbür ayırdığınız şekeri ekleyin. Akabinde sütü ekleyin ve yeterlice karıştırın.

Karıştırdıktan sonra likit yağ, yumurta, tuz ve tereyağını ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak.Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini streç sinemayla kaplayın ve yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve elinizle yassı halini vererek yuvarlayın. Sonra üzüm pekmezi ve 5 yemek kaşığı suyu bir kaba alıp karıştırıp hazırlayın. Farklı bir tarafta düz bir tabağın içine susamları koyun.

Yuvarladığınız poğaçaları pekmezli karışıma daha sonra da susam tabağına koyarak yağlanmış tepsiye dizin. Yaklaşık 15-20 dakika mayalanması için bekletin ve daha sonra evvelden ısıtılmış 180-185 radde fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt