iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam
Marinat İçin:
5 Patlıcan
3 Çorba Kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Ön Hazırlık
Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın Kuşbaşı tavuk etlerini içine ilave edin Arasır karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın
Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamı serptikten sonra, karıştırın
Izgaranızı yakın Tavuk parçalarını şişlere geçirin Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin
Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın
750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam
Marinat İçin:
5 Patlıcan
3 Çorba Kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Ön Hazırlık
Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın Kuşbaşı tavuk etlerini içine ilave edin Arasır karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın
Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamı serptikten sonra, karıştırın
Izgaranızı yakın Tavuk parçalarını şişlere geçirin Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin
Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın