iltasyazilim
FD Üye
Susamlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 paket kuru maya
*Tuz, susam
*Ilık su
*Kızartmak için sıvı yağ
Susamlı Pişi Tarifi Yapılışı Öncelikle unu bir kap içine eleyip bir miktar tuz ilave edilir Kuru maya üzerine dökülür ve un ile iyice karışması sağlanır Ilık su yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulmaya başlanır Kulak memesi kıvamına gelince üzerine nemli bez örtülerek mayalanması için bekletilir İyice kabaran hamurdan avuç içi kadar bezelere ayrılır, elle yuvarlak şekiller verilip bir miktar daha bu şekilde bekletilir Arkalı önlü susama batırılarak kızdırılmış sıvı yağ içerisinde kızartılır Afiyet olsun
*1 kg un
*1 paket kuru maya
*Tuz, susam
*Ilık su
*Kızartmak için sıvı yağ
Susamlı Pişi Tarifi Yapılışı Öncelikle unu bir kap içine eleyip bir miktar tuz ilave edilir Kuru maya üzerine dökülür ve un ile iyice karışması sağlanır Ilık su yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulmaya başlanır Kulak memesi kıvamına gelince üzerine nemli bez örtülerek mayalanması için bekletilir İyice kabaran hamurdan avuç içi kadar bezelere ayrılır, elle yuvarlak şekiller verilip bir miktar daha bu şekilde bekletilir Arkalı önlü susama batırılarak kızdırılmış sıvı yağ içerisinde kızartılır Afiyet olsun