iltasyazilim
FD Üye
Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*Yarım çay bardağı çicekyağı
*1 paket kurumaya
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı toz şeker
*Alabildiği kadar su (Yanlız su sıcak olmasın çünkü hamurun şişmesine engelliyor ben yanlız ılık su kullandım çok iyi kabardı)
İç malzemesi:
*Peynir
Susamlı Poğaça Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına unu döküyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz İçine mayayı, yumurtanın beyazını, cicek yağını ve unun üzerine tuzunu, toz şekerini serpiştiriyoruz Havuzun ortasındaki mayayı az miktarda suyla eritiyoruz ve yeterince suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz Hamuru iyi bir şekilde yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde bezeler halinde kesiyoruz Yağlanmış bir fırın tepsisine sıralayıp parmak ucuyla bastırarak bezeleri yassılaştırıyoruz Üzerine yurmurta sarısını sürüyoruz ve 180°de fırında pişiriyoruz Üzeri hafif kızardığında ise fırın tepsisinden çıkarıp sunum tabağına koyuyoruz ve afiyet olsun
*3 su bardağı un
*Yarım çay bardağı çicekyağı
*1 paket kurumaya
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı toz şeker
*Alabildiği kadar su (Yanlız su sıcak olmasın çünkü hamurun şişmesine engelliyor ben yanlız ılık su kullandım çok iyi kabardı)
İç malzemesi:
*Peynir
Susamlı Poğaça Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına unu döküyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz İçine mayayı, yumurtanın beyazını, cicek yağını ve unun üzerine tuzunu, toz şekerini serpiştiriyoruz Havuzun ortasındaki mayayı az miktarda suyla eritiyoruz ve yeterince suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz Hamuru iyi bir şekilde yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde bezeler halinde kesiyoruz Yağlanmış bir fırın tepsisine sıralayıp parmak ucuyla bastırarak bezeleri yassılaştırıyoruz Üzerine yurmurta sarısını sürüyoruz ve 180°de fırında pişiriyoruz Üzeri hafif kızardığında ise fırın tepsisinden çıkarıp sunum tabağına koyuyoruz ve afiyet olsun