iltasyazilim
FD Üye
Susamlı Rulo Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin:
*1 Su bardağı süt
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Adet Yumurta
*1 Paket instant maya( kuru maya )
*1 Tatlı kaşığı tuz
*1 Yemek Kaşığı Şeker
*3 5 Su bardağı kadar un
Arası İçin:
*Yumuşak tereyağı
İç malzemesi:
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Bulamak İçin:
*Süt
*Susam
Susamlı Rulo Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bir kabın içerisine mayayı, 1 kaşık toz şekeri ve 1 su bardağı ılık sütü ekleyip karıştıralım
*Bu arada tereyağını dolaptan çıkartıp oda ısısında yumuşamasını sağlıyoruz
*Süt ve mayanın üzerine diğer malzemeleri yumurta tuz un ve sıvıyağ hamur malzemelerini ekleyip unu yavaş yavaş dökerek, elimize yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz
*Hamurun mayalanmasını beklemiyoruz
*6 eşit bezeye ayırıyoruz
*Bir adet bezeyi dikdörtgen biçiminde açıp merdaneyle açtım ( altına un serperek ) üzerine yumuşak tereyağından sürüyoruz ve bir adet daha bezeyi aynı büyüklükte açarak ,diğer hamurun üzerine iç malzemesi peynirle maydanozu ekliyoruz ,( ben bu seferlik tek peynirle yaptım) ve hamuru uzun şeritler kesiyoruz ( Ben 5 şerit kestim toplam hamurdan yani 6 bezeden 15 adet çıktı )
*Sonra dilimlediğimiz şeritleri rulo sarıp elimizle hafif bastırıp kenarlarını önce süte sonra susama buluyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz
*Tepsideki rulo poğaçaları 30 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz
*Sonra fırına sürün kızarana kadar pişiriyoruz (200 derece )
*Çok ama Çook lezzetli testten geçmiş bir lezzet şiddetle tavsiye ediyorum Şimdiden Afiyet olsun ??
*1 Su bardağı süt
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Adet Yumurta
*1 Paket instant maya( kuru maya )
*1 Tatlı kaşığı tuz
*1 Yemek Kaşığı Şeker
*3 5 Su bardağı kadar un
Arası İçin:
*Yumuşak tereyağı
İç malzemesi:
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Bulamak İçin:
*Süt
*Susam
Susamlı Rulo Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bir kabın içerisine mayayı, 1 kaşık toz şekeri ve 1 su bardağı ılık sütü ekleyip karıştıralım
*Bu arada tereyağını dolaptan çıkartıp oda ısısında yumuşamasını sağlıyoruz
*Süt ve mayanın üzerine diğer malzemeleri yumurta tuz un ve sıvıyağ hamur malzemelerini ekleyip unu yavaş yavaş dökerek, elimize yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz
*Hamurun mayalanmasını beklemiyoruz
*6 eşit bezeye ayırıyoruz
*Bir adet bezeyi dikdörtgen biçiminde açıp merdaneyle açtım ( altına un serperek ) üzerine yumuşak tereyağından sürüyoruz ve bir adet daha bezeyi aynı büyüklükte açarak ,diğer hamurun üzerine iç malzemesi peynirle maydanozu ekliyoruz ,( ben bu seferlik tek peynirle yaptım) ve hamuru uzun şeritler kesiyoruz ( Ben 5 şerit kestim toplam hamurdan yani 6 bezeden 15 adet çıktı )
*Sonra dilimlediğimiz şeritleri rulo sarıp elimizle hafif bastırıp kenarlarını önce süte sonra susama buluyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz
*Tepsideki rulo poğaçaları 30 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz
*Sonra fırına sürün kızarana kadar pişiriyoruz (200 derece )
*Çok ama Çook lezzetli testten geçmiş bir lezzet şiddetle tavsiye ediyorum Şimdiden Afiyet olsun ??