Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Susamlı Somun Ekmek

Susamlı Somun Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Susamlı Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*400 gr un
*210 gr tam buğday unu (sade beyaz da olabilir )
*300 ml ılık su
*Yarım maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Susam

Susamlı Somun Ekmek Tarifi Yapılışı Şeker, maya, sirke ılık suda eritilir
Beyaz un elenir, diğer un ve Tuzla karıştırılır Yumurta, yağ, sirke, su, mayonez ve mayalı süt de ilave edilir, yumuşak ve hafif yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurulur Elinizi az yağlayın ve hamuru top gibi yuvarlak yapın ve yağlı bir leğende üzeri kapalı 30 dakika mayalandırın Sonra hamuru isteğe göre ya ikiye bölün yada bir tane büyük ekmek yapın Ben ikiye böldüm birini yuvarlak diğerini somun gibi yaptım Ellerinizi ıslatıp ekmeğin her tarafını yaşartın ve susama bulayın, üzerlerini bıçakla kesik atabilirsiniz Üstü kapalı sıcak bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakılır Önceden ısınmış fırında (tabanına bir kase su koyun)200220 derecede pişirilir;2530 dakika)Telin üstünde üstü kapalı soğumaya bırakılır Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt