iltasyazilim
FD Üye
Susamlı Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*400 gr un
*210 gr tam buğday unu (sade beyaz da olabilir )
*300 ml ılık su
*Yarım maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Susam
Susamlı Somun Ekmek Tarifi Yapılışı Şeker, maya, sirke ılık suda eritilir
Beyaz un elenir, diğer un ve Tuzla karıştırılır Yumurta, yağ, sirke, su, mayonez ve mayalı süt de ilave edilir, yumuşak ve hafif yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurulur Elinizi az yağlayın ve hamuru top gibi yuvarlak yapın ve yağlı bir leğende üzeri kapalı 30 dakika mayalandırın Sonra hamuru isteğe göre ya ikiye bölün yada bir tane büyük ekmek yapın Ben ikiye böldüm birini yuvarlak diğerini somun gibi yaptım Ellerinizi ıslatıp ekmeğin her tarafını yaşartın ve susama bulayın, üzerlerini bıçakla kesik atabilirsiniz Üstü kapalı sıcak bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakılır Önceden ısınmış fırında (tabanına bir kase su koyun)200220 derecede pişirilir;2530 dakika)Telin üstünde üstü kapalı soğumaya bırakılır Afiyet olsun
*400 gr un
*210 gr tam buğday unu (sade beyaz da olabilir )
*300 ml ılık su
*Yarım maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı mayonez
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Susam
Susamlı Somun Ekmek Tarifi Yapılışı Şeker, maya, sirke ılık suda eritilir
Beyaz un elenir, diğer un ve Tuzla karıştırılır Yumurta, yağ, sirke, su, mayonez ve mayalı süt de ilave edilir, yumuşak ve hafif yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurulur Elinizi az yağlayın ve hamuru top gibi yuvarlak yapın ve yağlı bir leğende üzeri kapalı 30 dakika mayalandırın Sonra hamuru isteğe göre ya ikiye bölün yada bir tane büyük ekmek yapın Ben ikiye böldüm birini yuvarlak diğerini somun gibi yaptım Ellerinizi ıslatıp ekmeğin her tarafını yaşartın ve susama bulayın, üzerlerini bıçakla kesik atabilirsiniz Üstü kapalı sıcak bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakılır Önceden ısınmış fırında (tabanına bir kase su koyun)200220 derecede pişirilir;2530 dakika)Telin üstünde üstü kapalı soğumaya bırakılır Afiyet olsun