iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*1 su bardağı susam
*2 su bardağı un (silme)
*3 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı şeker
*2 yumurta (oda sıcaklığında)
*15 su bardağı süt
Susamlı Tatlı Ekmek Tarifi Yapılışı Fırın 180 dereceye açılır Susamın 23 kaşığı ayrılı, geri kalanı tepsiye aktarılır ve fırında 10 dakika kavrulur Bu arada elektirikli mikserle yağ ile şeker kremleşene kadar çırpılır, teker teker yumurtalar eklenir harç macun haline gelir Ayrı bir kapta (ayırdığımız iki kaşık susam dışında) kuru malzemeler karıştırılır ve fırından çıkardığımız kavrulmuş susam eklenir İyice karıştırılır, üzerine süt ve yumurtaşekeryağ harcı dökülür Bu aşamada, bütün malzemeler bir araya geldiğinde çok çırpılmayarak, birbirine yedirilsin yeterli Yaklaşık 23X13 cm yağlanmış fırın kalıbına aktarılır (benim fırın kalıbı biraz daha büyüktü, kare şeklinde23X23cm) ve üzerine önceden ayırdığımız 23 kaşık susam serpilir, yaklaşık bir saat 180 derece fırında pişirilir (ekmeğin ortasına kürdan batırılır, temiz çıkınca pişmiştir) Fırından çıkan ekmek yaklaşık 5 dakika kalıpta soğutulur, sonra kalıptan çıkartılır, üzeri örtülmeden tamamen soğutulur ve servis için dilimlenir Tarifin adı ekmek diye geçiyor, ama tadı hafif tatlı olduğu için kek gibi de çayın yanında, reçel, yağ, kaymak ile servis edilir Afiyet olsun…
*
*
*1 su bardağı susam
*2 su bardağı un (silme)
*3 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı şeker
*2 yumurta (oda sıcaklığında)
*15 su bardağı süt
Susamlı Tatlı Ekmek Tarifi Yapılışı Fırın 180 dereceye açılır Susamın 23 kaşığı ayrılı, geri kalanı tepsiye aktarılır ve fırında 10 dakika kavrulur Bu arada elektirikli mikserle yağ ile şeker kremleşene kadar çırpılır, teker teker yumurtalar eklenir harç macun haline gelir Ayrı bir kapta (ayırdığımız iki kaşık susam dışında) kuru malzemeler karıştırılır ve fırından çıkardığımız kavrulmuş susam eklenir İyice karıştırılır, üzerine süt ve yumurtaşekeryağ harcı dökülür Bu aşamada, bütün malzemeler bir araya geldiğinde çok çırpılmayarak, birbirine yedirilsin yeterli Yaklaşık 23X13 cm yağlanmış fırın kalıbına aktarılır (benim fırın kalıbı biraz daha büyüktü, kare şeklinde23X23cm) ve üzerine önceden ayırdığımız 23 kaşık susam serpilir, yaklaşık bir saat 180 derece fırında pişirilir (ekmeğin ortasına kürdan batırılır, temiz çıkınca pişmiştir) Fırından çıkan ekmek yaklaşık 5 dakika kalıpta soğutulur, sonra kalıptan çıkartılır, üzeri örtülmeden tamamen soğutulur ve servis için dilimlenir Tarifin adı ekmek diye geçiyor, ama tadı hafif tatlı olduğu için kek gibi de çayın yanında, reçel, yağ, kaymak ile servis edilir Afiyet olsun…
*
*