Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Susamlı Tatlı Ekmek

Susamlı Tatlı Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler


*1 su bardağı susam
*2 su bardağı un (silme)
*3 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı şeker
*2 yumurta (oda sıcaklığında)
*15 su bardağı süt

Susamlı Tatlı Ekmek Tarifi Yapılışı Fırın 180 dereceye açılır Susamın 23 kaşığı ayrılı, geri kalanı tepsiye aktarılır ve fırında 10 dakika kavrulur Bu arada elektirikli mikserle yağ ile şeker kremleşene kadar çırpılır, teker teker yumurtalar eklenir harç macun haline gelir Ayrı bir kapta (ayırdığımız iki kaşık susam dışında) kuru malzemeler karıştırılır ve fırından çıkardığımız kavrulmuş susam eklenir İyice karıştırılır, üzerine süt ve yumurtaşekeryağ harcı dökülür Bu aşamada, bütün malzemeler bir araya geldiğinde çok çırpılmayarak, birbirine yedirilsin yeterli Yaklaşık 23X13 cm yağlanmış fırın kalıbına aktarılır (benim fırın kalıbı biraz daha büyüktü, kare şeklinde23X23cm) ve üzerine önceden ayırdığımız 23 kaşık susam serpilir, yaklaşık bir saat 180 derece fırında pişirilir (ekmeğin ortasına kürdan batırılır, temiz çıkınca pişmiştir) Fırından çıkan ekmek yaklaşık 5 dakika kalıpta soğutulur, sonra kalıptan çıkartılır, üzeri örtülmeden tamamen soğutulur ve servis için dilimlenir Tarifin adı ekmek diye geçiyor, ama tadı hafif tatlı olduğu için kek gibi de çayın yanında, reçel, yağ, kaymak ile servis edilir Afiyet olsun…
*
*
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt