Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sushı tarıfı (:

Sushı tarıfı (:

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sushi Tarifi
Malzemeler :1 su bardağı kırık pirinç, 4 su bardağı su, ½ yemek kaşığı tuz, ¼ su bardağı pirinç sirkesi, 15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık ve yengeç eti)*, 500 gr somon fileto **, 2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş), ¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş), 3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)*, 1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)*, 13 su bardağı soya sosu, 1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız) Yapılışı:pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün Kaynatmış olduğunuz suya tuzu, sirkeyi ve pirinçleri ekleyin Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 1215 dakika, ara ara karıştırarak haşlayın Pirinçleri süzüp, geniş bir tepsi ya da kaba yayarak soğumalarını sağlayın Maki (Rulo) Suşi için, Bir noriyi bambu amerikan servis üzerine koyun Norinin size yakın tarafına yaklaşık 6 cm genişliğinde ve yarım cm kalınlığında suşi pilavını yayın Norinin size yakın tarafına, pilavın üzerinde 1 cm boşluk bırakarak malzemenizi yerleştirin Suşiyi, bambu amerikan servis yardımıyla, yaklaşık 3 cm çapında, tam bir tur, sarın Norinin kalan kısmını bir makas ya da bıçak yardımıyla kesin Rulo halindeki suşiyi keskin bir bıçak ile 6 eşit parçaya bölün Kenarlarının düzgün görünmesi için uçlarını kesebilirsiniz susi203 Sake (Somon) Abocado (Avokado) Nigiri (Sıkma) Suşi için, Yaklaşık 5 cm uzunluğunda ve 1,5 cm kalınlığında hazırlanmış pilavın üzerine 2 cm kalınlığında dilimlenmiş somon fileto parçasını koyun Somonların üzerine avokado dilimlerini yerleştirin Hazırladığınız nigiriyi, dağılmaması için, ince bir şerit nori ile sarın Sos için, Toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin Suşiyi yanında zencefil turşusu, hamur halindeki vasabi ve minik bir kap içinde soya sosu ile servis edin Suşi, yanında servis edilen vasabinin soya sosunda eritilmesi ile elde edilen karışıma batırılarak yenir Maki suşilerin çubuk yardımıyla, nigirilerin ise elle yenmesi tavsiye edilir Nigirilerin sadece etli tarafı soya soslu karışıma batırılır, böylece nigirinin altındaki pilavın dağılarak sosun içine düşmesi engellenmiş olur Bir suşi tipinden başka bir suşi tipine geçilirken arada zencefil turşusu yenerek ağız tazelenir ve tatların birbirine karışması engellenir * Büyük marketlerde bulabilirsiniz
** Çiğ olarak servis edildiğinden çok taze olmasına dikkat edin
*** Malzeme olarak, 6 parça surimi maki için 1 parça surimi, 6 parça sake (somon) maki için, yarım cm kalınlığında kesilmiş somon fıleto şeritleri, 6 parça kappa (salatalık) maki için, salatalığın dış kısımlarını kullanacağız


Afiyet Olsun
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt