iltasyazilim
FD Üye
Süslü Un Kurabiyesi (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Kenar süslemesi için:
*Susam, hindistan cevizi, mavi haşhaş vs
Üzeri için:
*Marmelat, çikolata sosu, karamel, reçel vs
*
Süslü Un Kurabiyesi (Enfes) Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağın iyice eriyik kıvamda olmasına dikkat edin Ardından erimiş yağa sıvı yağı da ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırın
Ardından pudra şekeri, vanilya ve nişastayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun
Şekil verilebilen hale gelen hamurunuzu ceviz büyüklüğünde koparın ve top yapın, ortasına minik bir oyuk açın ama oyuk derin olsun Daha sonra kenarını susama, hindistan cevizine ya da haşhaştan birine bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Dilerseniz önce kenarını malzemeye bulayıp sonra oyuk yapın fark etmez nasıl kolayınıza gelirse Önceden ısınmış 170 derece fırında kontrollü olarak 30 dakika kadar pişirin Fırından çıkan kurabiyelerin soğumasını bekleyin Soğuyunca oyuklara marmelat, reçel, karamelçikolata sos vs istediğiniz gibi koyun Ağızda dağılan enfes kurabiyeniz hazır Afiyet olsun
*250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Kenar süslemesi için:
*Susam, hindistan cevizi, mavi haşhaş vs
Üzeri için:
*Marmelat, çikolata sosu, karamel, reçel vs
*
Süslü Un Kurabiyesi (Enfes) Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağın iyice eriyik kıvamda olmasına dikkat edin Ardından erimiş yağa sıvı yağı da ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırın
Ardından pudra şekeri, vanilya ve nişastayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun
Şekil verilebilen hale gelen hamurunuzu ceviz büyüklüğünde koparın ve top yapın, ortasına minik bir oyuk açın ama oyuk derin olsun Daha sonra kenarını susama, hindistan cevizine ya da haşhaştan birine bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Dilerseniz önce kenarını malzemeye bulayıp sonra oyuk yapın fark etmez nasıl kolayınıza gelirse Önceden ısınmış 170 derece fırında kontrollü olarak 30 dakika kadar pişirin Fırından çıkan kurabiyelerin soğumasını bekleyin Soğuyunca oyuklara marmelat, reçel, karamelçikolata sos vs istediğiniz gibi koyun Ağızda dağılan enfes kurabiyeniz hazır Afiyet olsun