iltasyazilim
FD Üye
Süt Arttıran KayısıÜzüm Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı çekirdeksiz üzüm,
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı(yaklaşık 2022 tane)
*Yarım limon
*10 su bardak su
*1 su bardağı şeker
Süt Arttıran KayısıÜzüm Hoşafı Tarifi Yapılışı
1
*Kayısılar çok sertse 5 dk kadar kaynar suda bekletilir
*Sonra suyu süzülür doğranır
*Üzüm kayısı ve suyumuzu uygun bir tencereye alalım
*İçine yarım limonu 10 damla kadar sıkıp bıçakla ince ince kesip içine atalım
*Meyveler yumuşamaya başlayınca şekerimizi de atıp 5 dk daha pişirelim
*Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım
*İyice soğuduktan sonra servise hazır
*1 su bardağı çekirdeksiz üzüm,
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı(yaklaşık 2022 tane)
*Yarım limon
*10 su bardak su
*1 su bardağı şeker
Süt Arttıran KayısıÜzüm Hoşafı Tarifi Yapılışı
1
*Kayısılar çok sertse 5 dk kadar kaynar suda bekletilir
*Sonra suyu süzülür doğranır
*Üzüm kayısı ve suyumuzu uygun bir tencereye alalım
*İçine yarım limonu 10 damla kadar sıkıp bıçakla ince ince kesip içine atalım
*Meyveler yumuşamaya başlayınca şekerimizi de atıp 5 dk daha pişirelim
*Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım
*İyice soğuduktan sonra servise hazır