sut boreği nasıl yapılır
resimli sut boreği tarifi
sut boreği yapılışı
sut bereği resimli tarif
imagessutboregitarifiresimli5ad435240a757
Malzemeler
* 5 Adet Yumurta
* Yarım Su Bardağı Mısırozu Yağı
* 25 Su Bardağı Sut
* 200 gr Kıyma
* 1 Demet Maydanoz
* 1 Corba Kaşığı Margarin
* Aldığı Kadar Un
* Tuz,Karabiber
Sut Boreği tarifi
1 – Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralımUzerine bir tutam tuz serperek, karıştıralımYumurtaların alabildiği kadar unu azar azar ilave edelimKulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralımHamurdan 10 adet eşit beze hazırlayalımBezelerin uzerine nemli bir bez orterek yarım saat dinlendirelim
2 – Unlanmış bir zeminde bezeleri,uzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde acalım Acılan her yufkayı temiz bir bez uzerine serelim Kuruması icin yarım saat bekletelimFırın tepsisini sıvı yağla hafifce yağlayalımBir yufkayı buruşturarak serelimUzerine bir fırca yardımıyla yağ surelimİkinci yufkayı serelim Tekrar yağ surelim Ucuncu yufkayı da serelim
Tavada 1 corba kaşığı yağı eritelimKıymayı yağla birlikte kavuralımTuzu,karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek,karıştıralım Hazırladığımız kıymalı karışımı ve yağı ucuncu yufkanın uzerine doşeyelimYufkaların tumunu buruşturalımEn son yufkanın uzerine firca ile yağ surelimKare dilimler keselim
4 – Onceden ısıttığımız fırında boreği altı ve ustu kızarana dek pişirelimFırından cıkarıp iki bucuk su bardağı kaynar sutu boreğin her tarafına dokelimBoreği,sutunu emene dek fırında tutalımIlındıktan sonra servis yapalım
resimli sut boreği tarifi
sut boreği yapılışı
sut bereği resimli tarif
imagessutboregitarifiresimli5ad435240a757
Malzemeler
* 5 Adet Yumurta
* Yarım Su Bardağı Mısırozu Yağı
* 25 Su Bardağı Sut
* 200 gr Kıyma
* 1 Demet Maydanoz
* 1 Corba Kaşığı Margarin
* Aldığı Kadar Un
* Tuz,Karabiber
Sut Boreği tarifi
1 – Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralımUzerine bir tutam tuz serperek, karıştıralımYumurtaların alabildiği kadar unu azar azar ilave edelimKulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralımHamurdan 10 adet eşit beze hazırlayalımBezelerin uzerine nemli bir bez orterek yarım saat dinlendirelim
2 – Unlanmış bir zeminde bezeleri,uzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde acalım Acılan her yufkayı temiz bir bez uzerine serelim Kuruması icin yarım saat bekletelimFırın tepsisini sıvı yağla hafifce yağlayalımBir yufkayı buruşturarak serelimUzerine bir fırca yardımıyla yağ surelimİkinci yufkayı serelim Tekrar yağ surelim Ucuncu yufkayı da serelim
Tavada 1 corba kaşığı yağı eritelimKıymayı yağla birlikte kavuralımTuzu,karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek,karıştıralım Hazırladığımız kıymalı karışımı ve yağı ucuncu yufkanın uzerine doşeyelimYufkaların tumunu buruşturalımEn son yufkanın uzerine firca ile yağ surelimKare dilimler keselim
4 – Onceden ısıttığımız fırında boreği altı ve ustu kızarana dek pişirelimFırından cıkarıp iki bucuk su bardağı kaynar sutu boreğin her tarafına dokelimBoreği,sutunu emene dek fırında tutalımIlındıktan sonra servis yapalım