Protein bakımından tüketilmesi en çok tavsiye edilen ve kemik gelişimine âlâ gelen süt gerçek biçimde saklanmaz çarçabuk bozulabilir. Bilhassa son devirde fiyatlarının artmasıyla birlikte meskende süt stoku internette merak edildi. Pekala konutta uzun mühlet süt nasıl saklanır, çiğ süt nasıl saklanır? İşte süt stoklama taktikleri
İnsan sıhhati açısından en besleyici ve bedelli bir sıvı olan süt, marketlerden hazır olarak satın alınabildiği üzere süt üreticilerinden çiğ olarak da temin edilebilmektedir. Özellikle çocuklarda kemik gelişimini destekleyen, yetişkinlerde de ileriki yaşlarda oluşabilecek kemik problemlerine karşı muhafaza sağlayan süt temel besinlerden biridir. Yüksek oranda içeriği protein ve kalsiyum ile bedenin gereksinim duyduğu besin unsurlarını karşılayan süt, yanlışsız şartlarda koruma etmek çok değerlidir. Marketlerde son vakitlerde artırım rekoru kıran sütü meskende stoklamak için dikkat etmeniz gereken birtakım ayrıntılar bulunuyor. İşte karşılıklar:
süt nasıl saklanır
SÜT AÇILMADAN BUZDOLABINA KONUR MU? SÜT NASIL SAKLANIR
Fiyatlarının artmasıyla birlikte en çok merak edilen mevzu süt stoklama konusu oldu. İnternette süt tüketmek isteyen birçok vatandaş sütü bozulmadan uzun müddet saklamanın prosedürlerini araştırıyor.
- Pastörize sütlerin raf ömrü, ambalajı açılmadan, buzdolabında saklandığı takdirde, 5 ile 7 günlük ömrü bulunur. Birtakım uzmanlara nazaran bu müddet 3- 21 gün olarak da belirtiliyor. Lakin ambalajı açıldığında dayanma müddeti kısalır, 1-2 gün ortasında değişir.
- Buzdolabında saklarken koyduğunu yer çok kıymetlidir. Mutlaka alt rafta, rafın gerisinde bir yerde saklayın. Zira kapıda olan raflarından birinde süt saklarsanız o kısım her vakit daha sıcak olduğu için ve sık sık kapı açıldığı için sütün süratlice bozulmasına neden olacaktır.
- UHT sütler yani marketlerden satın aldığınız ambalajlı sütler, ambalajı açılmadan oda ısısında 3 ay kadar saklayabilirsiniz.
Uzun periyodik tüketim için süt nasıl saklanmalı?
SÜT BOZULMAMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER
- Süt ve süt eserleri buzdolabı şartlarında 0-4 C de koruma etmeniz gerekiyor.
- Süt ve bütün süt eserlerini buzdolabına koyduğunuz vakit kapalı bir kapta yahut özgün ambalajında saklamanız değerlidir.
- Uzmanlara nazaran sütü asla derin dondurucuda koruma edilmemesi gerekiyor.
- Ayrıyeten sütü oda sıcaklığında uzun mühlet bekletmeyin.
- Pastörize yahut UHT sütlerin konutlarda tekrar kaynatılmasına gerek yoktur. İstenirse 45-50°C ye kadar ısıtılabilir.