iltasyazilim
FD Üye
Süt Burger Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 kahve fincanı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*22 5 su bardağı kadar un
Kreması;
*1 paket krem şanti (2 poşet )
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı bal
*3 yemek kaşığı labne
Süt Burger Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle krem şanti 1 kaba boşaltılır süt ilave edilir, daha sonra bal ve labnede eklenip bir güzel blendır ile çırpılır
*2 dk kadar kıvama gelince buzdolabına kaldırılır şimdi sıra keki yapmaya geldi
*1 kapta şeker ve yumurta çırpılır
*Üzerine sıvı yağ, süt, kakao, vanilya eklenir çırpmaya devam edilir, kabartma tozu ve un da eklenir yavaş yavaş, akışkan bir kıvam elde edilir
*Daha sonra krep tavası bir güzel kızdırılır
*1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyabilirsiniz bir defaya mahsus zaten sonra gerek kalmayacak sonra kek hamurumuzdan tavamıza eşit şekilde dökülür
*Eğer zor geliyorsa size bir tavsiye (güzelce temizlenmiş mayonez yada ketçap kabı ile bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz) arkalı önlü kızaran keklerimiz soğumaya bırakılır
*Tamamen soğuyan keklerimiz alınır, buzdolabında iyice soğuyan krema çıkarılır krema torbasına doldurulur ve kekimizin içine halka halka sıkılır daha sonra diğer kekimiz üzerine kapatılır
*Bu işlem böyle devam eder ortalama 18 adet falan çıkıyor tabi biz birazını kızımla yediğimiz için o kadar kalmadı
*O kadar hafif bir tat ki bir o kadar da lezzetli deneyenlere şimdiden afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 kahve fincanı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*22 5 su bardağı kadar un
Kreması;
*1 paket krem şanti (2 poşet )
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı bal
*3 yemek kaşığı labne
Süt Burger Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle krem şanti 1 kaba boşaltılır süt ilave edilir, daha sonra bal ve labnede eklenip bir güzel blendır ile çırpılır
*2 dk kadar kıvama gelince buzdolabına kaldırılır şimdi sıra keki yapmaya geldi
*1 kapta şeker ve yumurta çırpılır
*Üzerine sıvı yağ, süt, kakao, vanilya eklenir çırpmaya devam edilir, kabartma tozu ve un da eklenir yavaş yavaş, akışkan bir kıvam elde edilir
*Daha sonra krep tavası bir güzel kızdırılır
*1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyabilirsiniz bir defaya mahsus zaten sonra gerek kalmayacak sonra kek hamurumuzdan tavamıza eşit şekilde dökülür
*Eğer zor geliyorsa size bir tavsiye (güzelce temizlenmiş mayonez yada ketçap kabı ile bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz) arkalı önlü kızaran keklerimiz soğumaya bırakılır
*Tamamen soğuyan keklerimiz alınır, buzdolabında iyice soğuyan krema çıkarılır krema torbasına doldurulur ve kekimizin içine halka halka sıkılır daha sonra diğer kekimiz üzerine kapatılır
*Bu işlem böyle devam eder ortalama 18 adet falan çıkıyor tabi biz birazını kızımla yediğimiz için o kadar kalmadı
*O kadar hafif bir tat ki bir o kadar da lezzetli deneyenlere şimdiden afiyet olsun