Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Süt Helvası (Bursa Helvası)

Süt Helvası (Bursa Helvası)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Süt Helvası (Bursa Helvası) Tarifi İçin Malzemeler

*100 gr tereyağı
*1 su bardağı un
*1 litre süt
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya

Süt Helvası (Bursa Helvası) Tarifi Yapılışı Bursa’nın en sevilen tatlılarından Süt Helvası’nı paylaşmak istiyorum Hem hafif hem de çok severek yediğimiz bir tatlı Unu miss gibi tereyağında kavurduktan sonra sütle buluşturuyoruz *Güzel kıvamı ile muhallebisini hazırladıktan sonra fırınlayarak üzerini kızartıp ister kaseler ile isterseniz de dilimleyerek servis edebilirsiniz
h 4Süt helvasının muhallebisi nasıl hazır hazırlanır?
1
*Sütün yarısını uygun bir tencereye alarak şekeri ekliyoruz ve şeker eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz Kaynamasına gerek yok sadece şekerleri eriyoruz ve ocaktan alıyoruz
**Kalan sütü ve yumurta sarınısı da üzerine ekleyerek güzelce çırpıp*soğumaya bırakıyoruz
*Tereyağını tavaya alıp eridikten sonra unumuzu ekliyoruz
*Hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Daha sonra *kavurduğumuz unu yavaş yavaş sütümüze ekliyoruz
*Karıştırarak koyulaşıp kıvam alana kadar pişiyoruz
*Kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip çok pişirmeden ocaktan alıyoruz
*Küçük borcama helvamızı döküyoruz Dilerseniz toprak kaselerden de kullanabilirsiniz
*Fırının ısısını sadece üst kısma veriyoruz 200 derecede 20 dakika (üstü kızarana kadar) pişiriyoruz

Not: Eğer fırınınız sıcaksa 1520 dakika yeterli olacaktır ama sıcak değilse 3035 dakika sürecektir
h 4Süt Helvasının üstü nasıl kızarır?

*Helvamızı kaselere ya da kızartmak istediğimiz fırın kabına boşaltıktan sonra isterseniz doğruca fırına yerleştirebilirsiniz Fırının sadece üst kısmını yani ızgara kısmını çalıştırarak1520 dakika da kızartabilirsiniz
*Diğer bir yöntem ise tatlınızı kabı ile birlikte fırın tepsinine yerleştirdikten sonra*fırın tepsisine su dökerek fırına sürmeniz Böylece tatlınızın alt kısımları ısı almayacak ve yalnızca üzeri çok güzel bir şekilde kızaracaktır Diğer yöntemle de yapabilirsiniz ancak ben bu şekilde yapmanızı öneririm

h 4Süt Helvasının Püf Noktası Nedir?

*Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir Gereğinden fazla kavrulur ise un kokusu baskın olacaktır
*Süt Helvasında kullanılan sütün sıcak olmaması da önemli Eğer kavrulan un*sıcak süt ile buluşur ise topaklanacağından sütümüzü mümkün olduğunca soğuk kullanıyoruz Bu nedenle ki şekeri sütün bir kısmı ile eriterek ocaktan aldık ve kalan sütü üzerine ekledik
*Tatlının üzerini kızartırken tatlımızı su dolu tepsiye koymanızı öneririm aksi durumda üzeri geç kızarır ise tatlımız*pişmeye devam edeceğinden kıvamı istediğimiz şekilde olmayacaktır

Editörün notu: Tarif 2 su bardağı şeker ile hazırlanmıştır ancak gelen yorumlar neticesinde tarifi*deneyerek sizlerle aynı fikirde olduk Süt helvasının malzemesinde 1 su bardağı şeker olarak güncellenmiştir Ancak tatlı tadını çok seviyorsanız 2 su bardağı şeker ile de yapabilirsiniz Kararı size bırakıyoruz Yorumlarda bu konudaki mesajları görebilirsiniz karışıklık olmamasına adına açıklama yazmak istedik
*
h 4Süt Helvası (Bursa Helvası) Videolu Anlatımı
 
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt