iltasyazilim
FD Üye
Süt Helvası (Bursa) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı un
*150 gram tereyağı
*1 5 su bardağı şeker
*5 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 tutam tuz
Süt Helvası (Bursa) Tarifi Yapılışı
Öncelikle şekeri ve sütün bir su bardağını bir tencereye alıyoruz kısık ateşte şekeri eritiyoruz Daha sonra ocaktan alıyoruz ve içerisine kalan sütü vede bir yumurta sarısını ekleyerek çırpıyoruz Ayrı bir tencereye yağımızı alıyoruz o eriyince unu ve tuzu ekleyerek un hafiften renk alıncaya kadar kavuruyoruz Daha sonra sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve bir yandan hızlıca çırpıyoruz ki topaklanmasın Zaten karıştıkça o muhallebi kıvamını alıyor Küçük bir fırın tepsisine muhallebimizi döküyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz En son buzdolabında yaklaşık 12 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
*1 su bardağı un
*150 gram tereyağı
*1 5 su bardağı şeker
*5 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 tutam tuz
Süt Helvası (Bursa) Tarifi Yapılışı
Öncelikle şekeri ve sütün bir su bardağını bir tencereye alıyoruz kısık ateşte şekeri eritiyoruz Daha sonra ocaktan alıyoruz ve içerisine kalan sütü vede bir yumurta sarısını ekleyerek çırpıyoruz Ayrı bir tencereye yağımızı alıyoruz o eriyince unu ve tuzu ekleyerek un hafiften renk alıncaya kadar kavuruyoruz Daha sonra sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve bir yandan hızlıca çırpıyoruz ki topaklanmasın Zaten karıştıkça o muhallebi kıvamını alıyor Küçük bir fırın tepsisine muhallebimizi döküyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz En son buzdolabında yaklaşık 12 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet bal şeker olsun