Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağı1 su bardağı un1 litre süt1 su bardağı + çeyrek su bardağı toz şeker1 paket vanilya Süt Helvası Tarifi Yapılışı Tereyağını tencerede eritelimÜstüne unu ekleyip kavuralım 23 dakika Yeterli olur Ardındaki yavaşça sütü ekleyelim ve kesintisiz karıştıralımTopaklanmaması lüzumlu bu yüzden sütü tedbirli ekleyelim Arkasında toz şekeri ilave edelim kaynayana dek karıştıralım Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dk Daha karıştırarak pişirelim Ocaktan alıp vanilyayı ekliyelimFırın kaplarına eşit sekilde dolduralım 200 derecelik ısıtılmış fırında üzerini kızartıp fırından alalım İster sıcak ister ılınmış bir sekilde servis edelim sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur