iltasyazilim
FD Üye
Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı şeker (Ağzına kadar doldurmayın, 1 cm kadar boşluk kalsın)
*Büyük boy tencere
*Çırpma teli
Süt Reçeli Tarifi Yapılışı Bir reçel bu kadar mı güzel olur Karamel tadında, bir fincan nescafenin yanında deneyin derim
Ben aldığım taze süt ile denedim Siz isterseniz paket süt ile de deneyebilirsiniz Kaynamaya devam ettikçe yavaş yavaş koyulaşıyor ve rengi karamele doğru dönüyor
Reçelimizi yaparken en önemli nokta tencere seçimi Nasıl olsa 1 kg sütten yapıyorum, küçük tencere olur diye kesinlikle düşünmeyin
Rahat çalışmanız için büyük boy tencere şart Yoksa ocağınız kirlenir Neden derseniz süt kaynamaya başladığı zaman kabartma tozunu eklediğinizde kabarmaya başlıyor
Hazırlanması
Şimdi büyük boy tencerenizi alın
Beş bardak süt ve bir su bardağı şekeri içine koyun
Çırpma teli ile karıştırın ve ocağa koyun
Kaynayana kadar yüksek ateş, daha sonra orta ateşte pişirin
Süt kaynamaya başladığı zaman 1 silme çay kaşığı kabartma tozunu ilave edin
Bu aşamada ocağınızı kısık ateşe almanızı tavsiye ederim
Çok kabarıyor birden
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın orta gözünde, orta ateşte 50 dakika pişirin
Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Benim süt reçelim harika bir kıvamda oldu Daha fazla koyulaşmasını istemedim
Altını kapattıktan sonra hemen kavanoza boşaltın, soğuduktan sonra altını kapatın
Küçük boy kavanoz çıkıyor
Öneriler
Süt reçeli yapacağınız zaman, reçeliniz bitene kadar mutfaktan ayrılmayın
Süt reçelinizi kaşıkla değil, çırpma teli ile karıştırın
Yüksek ateşi tercih etmeyin
Karamel tadında nefis bir reçel çıkıyor ortaya Mutlaka denemelisiniz
Afiyet Olsun
*5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı şeker (Ağzına kadar doldurmayın, 1 cm kadar boşluk kalsın)
*Büyük boy tencere
*Çırpma teli
Süt Reçeli Tarifi Yapılışı Bir reçel bu kadar mı güzel olur Karamel tadında, bir fincan nescafenin yanında deneyin derim
Ben aldığım taze süt ile denedim Siz isterseniz paket süt ile de deneyebilirsiniz Kaynamaya devam ettikçe yavaş yavaş koyulaşıyor ve rengi karamele doğru dönüyor
Reçelimizi yaparken en önemli nokta tencere seçimi Nasıl olsa 1 kg sütten yapıyorum, küçük tencere olur diye kesinlikle düşünmeyin
Rahat çalışmanız için büyük boy tencere şart Yoksa ocağınız kirlenir Neden derseniz süt kaynamaya başladığı zaman kabartma tozunu eklediğinizde kabarmaya başlıyor
Hazırlanması
Şimdi büyük boy tencerenizi alın
Beş bardak süt ve bir su bardağı şekeri içine koyun
Çırpma teli ile karıştırın ve ocağa koyun
Kaynayana kadar yüksek ateş, daha sonra orta ateşte pişirin
Süt kaynamaya başladığı zaman 1 silme çay kaşığı kabartma tozunu ilave edin
Bu aşamada ocağınızı kısık ateşe almanızı tavsiye ederim
Çok kabarıyor birden
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın orta gözünde, orta ateşte 50 dakika pişirin
Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Benim süt reçelim harika bir kıvamda oldu Daha fazla koyulaşmasını istemedim
Altını kapattıktan sonra hemen kavanoza boşaltın, soğuduktan sonra altını kapatın
Küçük boy kavanoz çıkıyor
Öneriler
Süt reçeli yapacağınız zaman, reçeliniz bitene kadar mutfaktan ayrılmayın
Süt reçelinizi kaşıkla değil, çırpma teli ile karıştırın
Yüksek ateşi tercih etmeyin
Karamel tadında nefis bir reçel çıkıyor ortaya Mutlaka denemelisiniz
Afiyet Olsun