iltasyazilim
FD Üye
Süt Şerbetli Burgu Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı sirke
*su
Arası için
*parçalanmış kadayıf
*ceviz
Açmak için
*yarı yarıya un ve nişasta karışımı
Üzerini yağlamak için
*1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*(Limon suyu koymuyoruz süt olduğu için)
Süt Şerbetli Burgu Baklava Tarifi Yapılışı Hamurumuzu yoğurmadan önce serbetimizi ocağa koyalım şerbet için tüm malzemeleri ekleyi kaynatalım Kaynadıktan 5 dk sonra ocağı kapatalım Sonra Unumuzu yoğurma kabına alalım su hariç diğer tüm malzemeleri ilave edelim Suyu azar azar dökerek serte yakın bir hamur yoğuralım Yumuşak yoğurmanız da olur ama sert hamurun baklavası daha çıtır çıtır olur Hamurumuzu yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak un ve nişasta karışımından ekleyerek incecik açalım Açtığımız Yufkanın Heryerine önce kadayıf sonra ceviz serpiştirelim İnce baklava oklavasını yufkanın kenarına koyup saralım İki tarafından ortaya doğru bÜzelim Oklara yavaşça çekip 3 parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim Tepsimizin dolduğunda üzerine 1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımını ısıtıp sıcak olarak fırçayla kuru baklavalarımızın üzerine gezdirelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim Soğuyan şerbetimizi sıcak baklavanın üzerine dökelim Biraz dinlendirip servis yapalım Afiyet olsun
**** *
*3 su bardağı un
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı sirke
*su
Arası için
*parçalanmış kadayıf
*ceviz
Açmak için
*yarı yarıya un ve nişasta karışımı
Üzerini yağlamak için
*1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*(Limon suyu koymuyoruz süt olduğu için)
Süt Şerbetli Burgu Baklava Tarifi Yapılışı Hamurumuzu yoğurmadan önce serbetimizi ocağa koyalım şerbet için tüm malzemeleri ekleyi kaynatalım Kaynadıktan 5 dk sonra ocağı kapatalım Sonra Unumuzu yoğurma kabına alalım su hariç diğer tüm malzemeleri ilave edelim Suyu azar azar dökerek serte yakın bir hamur yoğuralım Yumuşak yoğurmanız da olur ama sert hamurun baklavası daha çıtır çıtır olur Hamurumuzu yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak un ve nişasta karışımından ekleyerek incecik açalım Açtığımız Yufkanın Heryerine önce kadayıf sonra ceviz serpiştirelim İnce baklava oklavasını yufkanın kenarına koyup saralım İki tarafından ortaya doğru bÜzelim Oklara yavaşça çekip 3 parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim Tepsimizin dolduğunda üzerine 1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımını ısıtıp sıcak olarak fırçayla kuru baklavalarımızın üzerine gezdirelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim Soğuyan şerbetimizi sıcak baklavanın üzerine dökelim Biraz dinlendirip servis yapalım Afiyet olsun
**** *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.