iltasyazilim
FD Üye
Süt Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağından Bir parmak eksik şeker
*4 yumurta
*Yarım su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıcak su
*1 paket vanilya ve kabartma tozu
*Yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
Üzerini kreması için;
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Süt Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tatlı da şerbeti hazırlayacağız çünkü kaynayıp ılıması gerekiyor onun için Bir tencereye süt ve şekeri bırakalım şeker eriyen e kadar karıştırıp bir taşım kaynayınca kapatalım bir kenara alalım Şimdi tatlı için hamurumuzu yapalım Karıştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine şeker ilave edip beş dakika çırpalım daha sonra sırayla sıcak su, irmik, un, kabartma tozu ,vanilyayı ekleyelim en son yarım limon suyu ile Bir yemek kaşığı sıvı yağı ilave edelim Yağı az olduğundan çok hafif bir tatlı oluyor Çırpma işlemi bitince dikdörtgen borcam tam geliyor Bir güzel yağlayıp hamuru dökelim bu arada uyarayım hamur size cıvık gelebilir fakat pisince öyle olmuyor tam ideal bir tatlı oluyor 180 derece önceden ısıtılmış fırında tatlıyı pişirelim tatlı pişerken bizde kremayı hazırlayalım Sütü, şekeri, unu bir tencereye alalım karıştıralım karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirelim en son tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpalım Bu arada fırından tatlıyı çıkarıp çatallayalim ve ılıyan süt şerbetimizi tatlının üzerine dökelim Sonra biraz şerbeti çekince kremayı ekleyelim buzdolabında dinlendirip servis yapalım
*1 su bardağından Bir parmak eksik şeker
*4 yumurta
*Yarım su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıcak su
*1 paket vanilya ve kabartma tozu
*Yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
Üzerini kreması için;
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Süt Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tatlı da şerbeti hazırlayacağız çünkü kaynayıp ılıması gerekiyor onun için Bir tencereye süt ve şekeri bırakalım şeker eriyen e kadar karıştırıp bir taşım kaynayınca kapatalım bir kenara alalım Şimdi tatlı için hamurumuzu yapalım Karıştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine şeker ilave edip beş dakika çırpalım daha sonra sırayla sıcak su, irmik, un, kabartma tozu ,vanilyayı ekleyelim en son yarım limon suyu ile Bir yemek kaşığı sıvı yağı ilave edelim Yağı az olduğundan çok hafif bir tatlı oluyor Çırpma işlemi bitince dikdörtgen borcam tam geliyor Bir güzel yağlayıp hamuru dökelim bu arada uyarayım hamur size cıvık gelebilir fakat pisince öyle olmuyor tam ideal bir tatlı oluyor 180 derece önceden ısıtılmış fırında tatlıyı pişirelim tatlı pişerken bizde kremayı hazırlayalım Sütü, şekeri, unu bir tencereye alalım karıştıralım karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirelim en son tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpalım Bu arada fırından tatlıyı çıkarıp çatallayalim ve ılıyan süt şerbetimizi tatlının üzerine dökelim Sonra biraz şerbeti çekince kremayı ekleyelim buzdolabında dinlendirip servis yapalım