iltasyazilim
FD Üye
Süt yoğurda nasıl dönüşmektedir
Yoğurt, simbiyoz olarak yaşamış süt asidi bakterileri ile aşılanmış sütten meydana getirilen ekşi bir süt ürünüdür Yoğurt yoğunca ve beyaz renkli bir maddedir
Yiyecek maddeleri tüzüğünde yoğurt şöyle tanımlanmaktadır: “ Yoğurt, en az 90 °C ’ de ısıtılıp mayalanma derecesine değin soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılarak süt asiti mayalanmasına natürel tutulmasıyla elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür *
Yoğurt, simbiyoz olarak yaşamış süt asidi bakterileri ile aşılanmış sütten meydana getirilen ekşi bir süt ürünüdür Yoğurt yoğunca ve beyaz renkli bir maddedir
Yiyecek maddeleri tüzüğünde yoğurt şöyle tanımlanmaktadır: “ Yoğurt, en az 90 °C ’ de ısıtılıp mayalanma derecesine değin soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılarak süt asiti mayalanmasına natürel tutulmasıyla elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür *