sut, yoğurt veya peynire nasıl donuşur
Yoğurt, simbiyoz olarak yaşayan sut asidi bakterileri ile aşılanmış sutten meydana getirilen ekşi bir sut urunudur Yoğurt yoğunca ve beyaz renkli bir maddedir
Gıda maddeleri tuzuğunde yoğurt şoyle tanımlanmaktadır: “ Yoğurt, en az 90 °C’ de ısıtılıp mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sutun, yoğurt mayası katılarak laktik asit mayalanmasına tabii tutulmasıyla elde edilen ozel kıvamdaki sut urunudur
Yoğurt, simbiyoz olarak yaşayan sut asidi bakterileri ile aşılanmış sutten meydana getirilen ekşi bir sut urunudur Yoğurt yoğunca ve beyaz renkli bir maddedir
Gıda maddeleri tuzuğunde yoğurt şoyle tanımlanmaktadır: “ Yoğurt, en az 90 °C’ de ısıtılıp mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sutun, yoğurt mayası katılarak laktik asit mayalanmasına tabii tutulmasıyla elde edilen ozel kıvamdaki sut urunudur