Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Tarihçe

Türkiye'nin yeni devlet üniversitelerinden biri olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 11 Temmuz 1992 de kurulmuştur Daha önce Gaziantep Üniversitesi'ne alt Ziraat Fakültesi ve İnönü Üniversitesi'ne bağlı Elbistan Meslek Yüksekokulu'nun dahil edilmesiyle çabucak büyüyen üniversite bünyesinde 1995 yılında MühendislikMimarlık ve İlahiyat Fakülteleri kurulmuştur 1996 yılında Tıp Fakültesi'ne kavuşan Sütçü İmam Üniversitesi halen 7 fakülte, 12 yüksekokulda ikinci öğretim ile 40 birim, Iş Yüksekokullarında, 74 program, Fen Bilimleri Enstitüsünde 16 Birim, Sosyal Bilimler Enstitüsünde 9 bölüm ve Rektörlüğe tabi 6 birim elde etmek üzere toplam 145 adet bölüm ve program ile eğitim faaliyetlerine devam etmektedir Şu an 11 000 öğrenciye eğitim veren üniversitenin yakın gelecekteki hedefi 15 000 öğrencidir Diğer üniversiteler ile yakın ilişkilere büyük tartı veren üniversite İngiltere'deki Harper Adams, Almanya'daki Berlin Humbold ve Hannover Üniversiteleri Ziraat Fakülteleri ile BraunschWeig Yüksek Tarım Teknolojisi Enstitüleri ile işbirliğinin geliştirilmesi çalışmaları sürdürmektedir

Yurt ve Barınma

Kayseri'de öğrenim gören öğrencilerin önemli kısmı üniversite kampusüne yakın Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1500 öğrenci kapasiteli Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu ile 1800 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdunda kalmaktadır Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınanların dışındaki öğrenciler ise Erciyes Üniversitesine ait Demir Karamancı Bilim Sitesi, vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile Talas ilçesi ve şehir halkı merkezinde ev kiralayarak barınmaktadırlar Yozgat'ta Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 760 karakter erkek, 666 karakter kız öğrenci yurdu mevcuttur Nevşehir'de ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 180 şahsiyet erkek, 160 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmaktadır Yozgat ve Nevşehir illerindeki öğrenciler de Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtların haricen vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile il merkezlerinde ev kiralayarak barınmaktadırlar Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları kaloriferli, banyolu olup, bu binalarda her türlü sosyal ihtiyaçları giderecek imkanlar bulunmaktadır Kültürel, sportif çalışmaların yürütüldüğü salonlar, kantinler, dinlenme, ders alıştırma ve okuma odaları mevcuttur Vakıf ve özel öğrenci yurtları da öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konumdadır

Kütüphane

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesnin 21000'e ulaşan kitap miktarıyla öğrencileri için tatmin edici bir kaynak görevi sürdürmektedir Bilgisayar ortamına aktarılan kitap sayısı 17000'dir Keza 52'si abone (37'si tanıdık olmayan) olmak üzere 500 adet dergi, 189 adet ivedi mevcuttur Kitap, tez ve dergiler İnternet üzerinden tarama yapılabilmektedir Kütüphane bünyesinde Yordam 2001 Kütüphane Belge Veri Otomasyon ProgramıKullanılmaktadır Programda; Esas giriş, süreli yayın girişi ve takibi, ödünç verme, aza kaydı, sipariş, çabuk kayıt, katalog tarama modülleri bulunmaktadır Merkez Kütüphaneden ayrı olarak Tıp Fakültesi bünyesinde bir uzmanlaşma kütüphanesi ile Karacasu Kampüsünde Rektörlüğe bağlı iki adet kütüphane de öğretim üyesi ve öğrencilere hizmet vermektedir 2001 yılı için Academic Search Elite, Econlit, Agricola ve Medlineadlı veri tabanlarına abone olunmuştur

Teknoloji

Üniversiteye yan akademik birimlerde öğrencilerin eğitimine karşın sıradan 25'er bilgisayar bulunan toplam 24 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır Hem, iki adet laboratuarı olan ve 50 adet bilgisayardan oluşan Bilgisayar Ünitesi BAUM (Bilgisayar Araştırma ve Tatbik Merkezi) yerleşmiş ve öğretim elemanları ile öğrencilerin çalışmalarına hizmet verir duruma getirilmiştir Bunlara ilaveten Üniversitenin Tıp Fakültesinde son yıllarda dünyada kullanıma geçen çok yeni 3 boyutlu görüntü alabilen, damar, barsak, yürek ve öteki beden organlarını enine boyuna incelenerek pek fazla hastalığa çok erken dönemde teşhis konabilmesine olanak sağlayan Multislice spiral bilgisayarlı tomografi cihazı ve öteki birimlerde çağdaş tanı ve tanı cihazları bulunmaktadır

Besin

Rektörlüğe emrindeki 8 farklı mekanda Beslenme Hizmetleri sürdürülmektedir İktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi aşağıda 1500 birey kapasiteli öğrenci yemekhanesi, mutfak kısmında yönetimle ilgili personelin hizmetine sunulan 50 Karakter yemek salonu, 200 karakter öğretim üyesi yemekhanesi, İlahiyat Fakültesi ve Afşin Iş Yüksekokulunun bulunduğu binada 200 kişilik yemek yemek salonu, Sıhhat Yüksekokulu ve Tıp Fakültesinde 100 şahsiyet yemek salonu mevcuttur Keza Üniversiteye alt ilçelerde bulunan Meslek Yüksekokullarının kapasiteleri göz önünde bulundurularak muhakkak bulunan öğrenci yemekhaneleri mevcuttur

Sağlık Durumu

MedikoSosyal Sağlık Merkezinde; 4 Hekim, 6 Diş Hekimi, 1 Sıhhat Teknisyeni, 1 Laboratuar Teknisyeni, 3 Hemşire ve 1 Hizmetli ödev yapmaktadır Üniversite MedikoSosyal Ünitesinde 20022003 eğitimöğretim süreci içerisinde, 13940 öğrenci ve personele afiyet hizmeti verilmiş, 3761 öğrenci ve personele ise diş ünitesinden afiyet hizmeti verilmiştir Yine Üniversitece ailesi herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan 652 öğrenciye afiyet karnesi verilmiştir

Kampus Hayatı

Halen şehir halkı merkezinde, Merkez, Karacasu, Tıp Fakültesi, Avşar ve Afşinİlahiyat kampuslarından oluşmaktadır Eğitimöğretim hizmetlerini sürdüren Üniversitemizin, Avşar Kampüsü Sır barajı ile sınırı olan ve Kayseri Devlet yolunun 10 kilometresinde yer alan Avşar kesiminde yapı edilmektedir Bu kampus arazisinin 1100 dekarlık bir kısmının kamulaştırması gerçekleştirilmiştir Bu arazi üstünde Rektörlük, Mediko Sosyal, FenEdebiyat, Ziraat ve İktisadi ve Idari Bilimler Fakülte binaları ile alt inşa inşaatları büyük bir şipşak sürdürülmektedir 1995 Yılı sonlarında bu binaların temelleri Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL kadar atılmıştırKeza Gaziantep yolu üstünde 900 dekarlık bir araziye sahip olan Karacasu Kampüs' ünde Kahramanmaraş ve Afşin Meslek Yüksekokulları ile FenEdebiyat ve MühendislikMimarlık Fakültesi yer almaktadır Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bir binada İlâhiyat Fakültesi eğitim öğretimini sürdürmektedir

Ulaşım

Kampüse ulaşım otobüs ve minibüslerle kolayca sağlanmaktadır

Burslar

Sağlık Durumu Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca 20022003 eğitimöğretim yılında desteğe yoksul 512 öğrenciye karşılıksız ayda 35 milyon TL burs yardımı yapılmıştır Keza 130 öğrenci farklı alanlara yönlendirilmiş birimlerde parttime olarak çalıştırılmaktadır Bu öğrencilere de ayda 64 milyon TL ödenmektedir

Kulüpler

Fakülteler ve Bölümler

FenEdebiyat Fakültesi
Biyoloji (SAY)
Biyoloji (Ikinci Öğretim) (SAY)
Coğrafya (LAF)
Coğrafya (Ikinci Öğretim) (SÖZ)
Fizik (SAY)
Fizik (Ikinci Öğretim) (SAY)
Kimya (SAY)
Kimya (Ikinci Öğretim) (SAY)
Matematik (SAY)
Matematik (Ikinci Öğretim) (SAY)
Tarih (SÖZ)
Tarih (Ikinci Öğretim) (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (LAF)
Türk Dili ve Edebiyati (Ikinci Öğretim) (LAF)

Iktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler Fakültesi
Iktisat (EA)
Iktisat (Ikinci Öğretim) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Ikinci Öğretim) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Kamu Yönetimi (Ikinci Öğretim) (EA)

Ilahiyat Fakültesi

MühendislikMimarlik Fakültesi
ElektrikElektronik Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)
Tekstil Mühendisliği (SAY)
Tekstil Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)

Orman Fakültesi
Orman Endüstrisi Mühendisliği (SAY)
Orman Mühendisliği (SAY)

Müşteri Fakültesi

Ziraat Fakültesi
Ziraat Mühendisliği (SAY)

Kahramanmaraş Sağlik Yüksekokulu
Ebelik (SAY)
Hemşirelik (SAY) *