iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı pirinç( pişirmek için 2 su bardağı su)
Yarım su bardağından birazcık fazla şeker
Bir paket vanilya
Üzeri için
Tarçın
Ceviz
Badem veya fındık damak zevkinize kalmış
Hazırlanışı
Öncelikle pirincimizi yıkayıp 2 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz Suyunu daha tam çekmeden 4 su bardağı sütümüzü ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynadıktan sonra biraz altını kısıyoruz Ve bir on beş dakika kaynadıktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz ardından vanilyayı topaklaşmasın diye sütlacın sütü ile eritip tencereye ekliyoruz Sütlacımız piştikçe pirinçle bütünleşip katılaşacaktır sadece biraz sabretmemiz gerekiyor Ben ara ara karıştırarak yaklaşık 40 45 dk kaynattım bildiğiniz muhallebi kıvamında çok katı olmuyor çünkü nişasta yok ama orta kıvamda katılaşıyor Bir miktar kaynattıktan sonra kaselerimize bölüştürüp üstüne tercihen tarçın, badem, fındık ya da ceviz serpebilirsiniz soğuduktan sonra üstünü streçle kapatıp buzdolabına koyun ki dolap kokusu girmesin Sütlacımız hazır şimdiden afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı pirinç( pişirmek için 2 su bardağı su)
Yarım su bardağından birazcık fazla şeker
Bir paket vanilya
Üzeri için
Tarçın
Ceviz
Badem veya fındık damak zevkinize kalmış
Hazırlanışı
Öncelikle pirincimizi yıkayıp 2 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlıyoruz Suyunu daha tam çekmeden 4 su bardağı sütümüzü ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynadıktan sonra biraz altını kısıyoruz Ve bir on beş dakika kaynadıktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz ardından vanilyayı topaklaşmasın diye sütlacın sütü ile eritip tencereye ekliyoruz Sütlacımız piştikçe pirinçle bütünleşip katılaşacaktır sadece biraz sabretmemiz gerekiyor Ben ara ara karıştırarak yaklaşık 40 45 dk kaynattım bildiğiniz muhallebi kıvamında çok katı olmuyor çünkü nişasta yok ama orta kıvamda katılaşıyor Bir miktar kaynattıktan sonra kaselerimize bölüştürüp üstüne tercihen tarçın, badem, fındık ya da ceviz serpebilirsiniz soğuduktan sonra üstünü streçle kapatıp buzdolabına koyun ki dolap kokusu girmesin Sütlacımız hazır şimdiden afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız