iltasyazilim
FD Üye
Sütlaç (Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg süt
*2, 5 su bardağı şeker
*3 çay bardağı pirinç
*45 su bardağı su (pirinç haşlamak için)
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanilya
Süslemek için;
*Tarçın
Sütlaç (Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi Yapılışı
1
*İşe pirinçleri suda iyice haşlamak ile başlıyoruz*?
*5 su bardağı su ve 3 çay bardağı pirinçi bir tencere içinde alıp pirinçleri haşlıyoruz
*Bu arada sütümüzü kaynatmaya başlayın, bir yandan haşlanan pirinçleri kaynayan süte ekleyip yaklaşık 30 dakika ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edin
*Sonra şekeri ilave edip 10 dakika daha kaynatıp, yarım su bardağı* suda çözdüğünüz nişastayı da ekleyip karıştırmaya devam edin ki topaklanma olmasın?
*2 dakika daha kaynatıp vanilyaları ilave edip, ocağın altını kapatıp ,sütlacı kaselere paylaştırıp ,üzerine istediğiniz şekilde süsleyin????
*Ortalama 12 kase çıkıyor
Püf noktası;
1
*Kaynama sırasında ara ara karıştırmayı lütfen ihmal etmeyin ki altı yapışıp yanmasın
*Şekeri tam kıvamında oluyor ama isterseniz biraz daha artırabilir veya eksiltebilirsiniz
*Şimdiden yapacakların eline sağlık yiyenlere de şifa olsun*????
*3 kg süt
*2, 5 su bardağı şeker
*3 çay bardağı pirinç
*45 su bardağı su (pirinç haşlamak için)
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanilya
Süslemek için;
*Tarçın
Sütlaç (Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi Yapılışı
1
*İşe pirinçleri suda iyice haşlamak ile başlıyoruz*?
*5 su bardağı su ve 3 çay bardağı pirinçi bir tencere içinde alıp pirinçleri haşlıyoruz
*Bu arada sütümüzü kaynatmaya başlayın, bir yandan haşlanan pirinçleri kaynayan süte ekleyip yaklaşık 30 dakika ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edin
*Sonra şekeri ilave edip 10 dakika daha kaynatıp, yarım su bardağı* suda çözdüğünüz nişastayı da ekleyip karıştırmaya devam edin ki topaklanma olmasın?
*2 dakika daha kaynatıp vanilyaları ilave edip, ocağın altını kapatıp ,sütlacı kaselere paylaştırıp ,üzerine istediğiniz şekilde süsleyin????
*Ortalama 12 kase çıkıyor
Püf noktası;
1
*Kaynama sırasında ara ara karıştırmayı lütfen ihmal etmeyin ki altı yapışıp yanmasın
*Şekeri tam kıvamında oluyor ama isterseniz biraz daha artırabilir veya eksiltebilirsiniz
*Şimdiden yapacakların eline sağlık yiyenlere de şifa olsun*????