iltasyazilim
FD Üye
Sütlaç Tarifi çin Malzemeler
1 litre süt 1 küçük çay bardağı pirinç (resimdeki gibi) 1 küçük çay bardağı şeker İsteğe göre içine vanilya, damla Sakız’ı da eklenebilir
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 45dk Sütlaç Tarifi Yapılışı
Herkese Selamlar
Herkesin elbetteki çok iyi bildiği ve çok iyi yaptığı yaz aylarının ve bayramların vazgeçilmez tatlısından biri olan ama birçoğunun ezberini bozacak şekilde hazırladığım ki bunu bizim yöremizde herkes böyle yapar çok kolay şeklini paylaşacağım
Sütümüzü tencereye koyuyoruz eğer organik süt ise kaynatmaya gerek yok yani çiğ olmalı soğuk sütün üzerine pirinçimizi yıkayıp ekliyoruz ve pişirmeye başlıyoruz Pirinçler açılıp piştiğinden emin olduğumuz zaman pirinç ölçüsü kadar şekerimizi ekliyoruz ve 5 dk kadar da şekerle birlikte kaynatıyoruz (Eğer damla sakızlı veya vanilyalı seviyorsanız şekerle birlikte ekleyebilirsiniz) ve Ocak’tan alıp servis edeceğimiz kaselere paylaştırıyoruz Oda sıcaklığına gelince buzdolabımıza kaldırıyoruz işte hepsi bu kadar
Pirinci önceden haşlamakla veya nişasta falan eklemekle uğraşmadan en kolay şekliyle pratik olarak hazırlıyoruz emin olun lezzetine bayılacaksınız mutlaka bir de böyle deneyin ve kesinlikle diğer yöntemleri unutacaksınız bunun garantisini verebilirim deneyenlerin paylaşması dileğiyle herkese afiyet bal sütlaç olsun
1 litre süt 1 küçük çay bardağı pirinç (resimdeki gibi) 1 küçük çay bardağı şeker İsteğe göre içine vanilya, damla Sakız’ı da eklenebilir
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 45dk Sütlaç Tarifi Yapılışı
Herkese Selamlar
Herkesin elbetteki çok iyi bildiği ve çok iyi yaptığı yaz aylarının ve bayramların vazgeçilmez tatlısından biri olan ama birçoğunun ezberini bozacak şekilde hazırladığım ki bunu bizim yöremizde herkes böyle yapar çok kolay şeklini paylaşacağım
Sütümüzü tencereye koyuyoruz eğer organik süt ise kaynatmaya gerek yok yani çiğ olmalı soğuk sütün üzerine pirinçimizi yıkayıp ekliyoruz ve pişirmeye başlıyoruz Pirinçler açılıp piştiğinden emin olduğumuz zaman pirinç ölçüsü kadar şekerimizi ekliyoruz ve 5 dk kadar da şekerle birlikte kaynatıyoruz (Eğer damla sakızlı veya vanilyalı seviyorsanız şekerle birlikte ekleyebilirsiniz) ve Ocak’tan alıp servis edeceğimiz kaselere paylaştırıyoruz Oda sıcaklığına gelince buzdolabımıza kaldırıyoruz işte hepsi bu kadar
Pirinci önceden haşlamakla veya nişasta falan eklemekle uğraşmadan en kolay şekliyle pratik olarak hazırlıyoruz emin olun lezzetine bayılacaksınız mutlaka bir de böyle deneyin ve kesinlikle diğer yöntemleri unutacaksınız bunun garantisini verebilirim deneyenlerin paylaşması dileğiyle herkese afiyet bal sütlaç olsun