Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yıkadığımız pirinçleri ve suyumuzu uygun bir tencereye alarak ocağın altını açalım ve 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
- Burada püf noktası pirinçleri pilav üzere çok su ile yakamayın, zira sütlacımızın kıvamını pirinçlerin nişastası verecek.
- Pirinçlerimiz şiştikten sonra soğuk sütümüzü ekleyelim, orta ateşte süt kaynayıp, sütlaç yoğunlaşana kadar yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
- Tez etmeyin yavaş yavaş piştikçe kıvam alacak. Tanımdaki mühletlere uyarsanız hiç sorun olmaz
- Şeker ve tuzu da ek ederek karıştıralım ve 10 dakika kadar daha kaynamaya bırakalım.
- Müddetin sonunda ocağı kapatalım ve sütlacımızı sunum kaselerine aktaralım.
- Birinci sıcaklığı çıkan sütlaçlarımızı buzdolabına alalım, bir kaç saat dinlendirelim.
- Dinlenen sütlaçlarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.