Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Aşure Nasıl Yapılır

Sütlü Aşure Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sütlü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi


Resimli Sütlü Aşure Nasıl Yapılır

Malzemeler

500 gr haşlanmış buğday (2 su bardağı)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 dere bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
500 gr süt
2 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin

Yeterince yeni bahar,tarçın
Fındık, ceviz, dolmalık fıstık
İstediğiniz kuru ve yaş meyveler
İsterseniz gül suyu ve karanfilde katabilirsiniz



Hazırlanışı

Akşamdan ıslattığımız, nohut, buğday, kuru fasulyeyi ve pirinci haşlayıp süzelim Bu aşamada haşlama derecesi baklagileri elimizde sıktığımız vakit dağılmalı Yoksa şekeri koyduğumuzda baklagiler sertleşir Hepsini tenceremize alalım üzerine şekeri sütü ekleyip bir taşım kaynatalım
Kuru meyvede koyacaksak, üzüm, incir, kayısı gibi onlarıda bambaşka bir yerde 5 dakika pişirip, tenceremize katalım bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım
Kaynattığımız aşureyi servis kasemize alıp üstüne tarçın, yeni bahar serpelim, istediğimiz kuru yemişle ve meyveyle süsleyip servis yapalım Sıhhat olsun *
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt