iltasyazilim
FD Üye
Resimli Sütlü Kolay Tatlı Tarifleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
Tarçın üzerine serpmek için
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Süt ve şekeri benzer anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana değin aralıksız karıştırıyoruz
5 Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Üstüne tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz
Supangle
Supangle için gerekli olan malzemeler:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak yetersiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak adamakıllı çırpılır Karışım alev üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir
Krem Şokola
Krem şokola için gerekli olan malzemeler
500ml süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek yemek kaşığı kakao
24 yemek kaşığı toz şeker
TABLE
Yapılışı:
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın Orta ateşte çırpma teliyle kesintisiz karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin Biriki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın
Mikserle çırparak soğutun (Soğurken Krem Şokola'nın üstünde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, aracısız kâselere paylaştırabilirsiniz )
Kâselere paylaştırdıktan daha sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz
Ispanaklı İrmik Tatlısı
Malzemeler
1520 adet yaprak ıspanak
9 yemek yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
8 yemek yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
TABLE
TABLE
Hazırlanışı
1520 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın 1 su bardağı su ile rondo da çekin 4 su bardağı sütün içerisine rondo da çektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek yemek kaşığı irmiği ek edin Karışımı koyulaşana dek pişirin En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın Borcama döktüğünüz karışım soğuya dursun üstelik ufak bir tencerede 3 su bardağı süt ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza tarafından meyveli pudingi pişirin ve tatlının üstüne dökün Dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun
Muhallebili Güllaç
Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazırlanmış sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 çay bardağı nar tanesine
1 akarsu bardağı dövülmüş ceviz
TABLE
TABLE
Tarifi
Sütü tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişçe bir tepsiye 12 kepçe değin dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp ufak bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Öteki güllaçları benzer şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içeriye doğru kapatın Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın
*
Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
Tarçın üzerine serpmek için
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Süt ve şekeri benzer anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana değin aralıksız karıştırıyoruz
5 Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Üstüne tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz
Supangle
Supangle için gerekli olan malzemeler:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak yetersiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak adamakıllı çırpılır Karışım alev üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir
Krem Şokola
Krem şokola için gerekli olan malzemeler
500ml süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek yemek kaşığı kakao
24 yemek kaşığı toz şeker
TABLE
Yapılışı:
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın Orta ateşte çırpma teliyle kesintisiz karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin Biriki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın
Mikserle çırparak soğutun (Soğurken Krem Şokola'nın üstünde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, aracısız kâselere paylaştırabilirsiniz )
Kâselere paylaştırdıktan daha sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz
Ispanaklı İrmik Tatlısı
Malzemeler
1520 adet yaprak ıspanak
9 yemek yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
8 yemek yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
TABLE
TABLE
Hazırlanışı
1520 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın 1 su bardağı su ile rondo da çekin 4 su bardağı sütün içerisine rondo da çektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek yemek kaşığı irmiği ek edin Karışımı koyulaşana dek pişirin En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın Borcama döktüğünüz karışım soğuya dursun üstelik ufak bir tencerede 3 su bardağı süt ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza tarafından meyveli pudingi pişirin ve tatlının üstüne dökün Dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun
Muhallebili Güllaç
Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazırlanmış sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 çay bardağı nar tanesine
1 akarsu bardağı dövülmüş ceviz
TABLE
TABLE
Tarifi
Sütü tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişçe bir tepsiye 12 kepçe değin dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp ufak bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Öteki güllaçları benzer şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içeriye doğru kapatın Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın
*