iltasyazilim
FD Üye
Resimli Sütlü Basit Tatlılar
Limoni Sütlaç
Malzemeler
1 litre süt
yarım akarsu bardağı pirinç
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 küçük poşet pirinç unu (ikisi toplam 70gr)
1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
1 paket vanilya
Hazırlanması
Sütü, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın Kaynayınca 1 bardak suda erittiğiniz pirinç ununu ve limon kabuğunu ekleyin pirinçler yumuşayana dek pişirin
Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin Kuplara paylaştırıp tarçın ile süsleyin
Muhallebili Güllaç
Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 dere bardağı nar parça başına
1 dere bardağı dövülmüş ceviz
Tarifi
Sütü tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişçe bir tepsiye 12 kepçe değin dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp ufak bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Öteki güllaçları benzer şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife tarafından hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları derinlemesine kapatın Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın
Keşkülü Fakir
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Tarifi
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı fazla az süt ile ezip, topaksız ışık halkası getirin Sütü tencereye aktarıp, bir parça tuzlu ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üstüne döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın
Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
Tarçın üzerine serpmek için
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Üstüne 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Süt ve şekeri benzer anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana değin kesintisiz karıştırıyoruz
5 Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Üstüne tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz *
Limoni Sütlaç
Malzemeler
1 litre süt
yarım akarsu bardağı pirinç
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 küçük poşet pirinç unu (ikisi toplam 70gr)
1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
1 paket vanilya
Hazırlanması
Sütü, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın Kaynayınca 1 bardak suda erittiğiniz pirinç ununu ve limon kabuğunu ekleyin pirinçler yumuşayana dek pişirin
Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin Kuplara paylaştırıp tarçın ile süsleyin
Muhallebili Güllaç
Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 dere bardağı nar parça başına
1 dere bardağı dövülmüş ceviz
Tarifi
Sütü tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişçe bir tepsiye 12 kepçe değin dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp ufak bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Öteki güllaçları benzer şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife tarafından hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları derinlemesine kapatın Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın
Keşkülü Fakir
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Tarifi
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı fazla az süt ile ezip, topaksız ışık halkası getirin Sütü tencereye aktarıp, bir parça tuzlu ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üstüne döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın
Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
Tarçın üzerine serpmek için
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Üstüne 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Süt ve şekeri benzer anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana değin kesintisiz karıştırıyoruz
5 Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Üstüne tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz *