Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Biber Turşusu

Sütlü Biber Turşusu
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sütlü Biber Turşusu nasıl yapılır


Sütlü Biber Turşusu Tarifi

Sütlü Biber Turşusu Malzemeler :

1 Kg Çarliston Biber
1 Kalıp Sert Beyaz Peynir
5 Kg Koyun ya da Keçi Sütü
Tuzlu



Sütlü Biber Turşusu Yapılışı :

Süt ayrıntılarıyla kaynatılır
Peynirin de tuz oranı gözönüne alınarak açlık edilen oranda tuzlu ek edilir
Süt bir kenarda ılınmaya bırakılır ( Yoğurt mayalanacak sütten azıcık daha ılık olmalıdır )
Biberler 34 cm uzunluğunda doğranır
Doğranan biberler 1 litrelik kavanozun yarısını dolduracak kadar doldurulur
Kavanozdaki biberlerin üzerini biriki parmak geçecek değin kırıklı sert beyaz peynir konulur
Sütün ılıklığı önemlidir Yoğurt için seçim edilen sıcaklıktan, azıcık daha ılık süt kavanozlara ağzına kadar doldurulur
Kavanozlar sıkıca kapatılır
Zıt çevrilen kavanozlar, bir sofra bezi üstüne alınarak üzerleri sıkıca örtülür Sofra bezi hem biriki kat örtüyle kapatılarak, kavanozlar yoğurt mayalar gibi mayalanmaya bırakılır
Yaklaşık 2 gün bir kenarda mayalanmaya bırakılan kavanozlar, arada yoklama edilir
Yoğurt kıvamından daha sımsıkı bir kıvam bağladıklarında kavanozlar buzdolabına alınırlar
10 Gün sonradan yemeye hazır ülkü gelirler Ama, buzdolabında soğuklanma süreleri biraz daha uzun tutulursa lezzeti ve kıvamı daha artar


seçme parça *
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt