iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Bisküvili Tatlılar Resimli
Büsküvili Sütlü Tatlı
Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
1adet muzlu puding
1adet fındıklı çıkolatalı puding
1 adet krem şanti
3 adet hooby çikolata
500 ml süt
Yapılışı
Ilk Kez iki puding karıştırılır(1 bardak süt beceriksiz)Puding piştikten daha sonra azıcık ocağın üstün de bekletilirIlıyıncaya değinSonra krem şanti çırpılır ve buzdolabın da soğuyuncaya dek bekletilirO arada bisküvileri ortak olarak sütle ıslatılır ve kare borcama koyulurHerkatta arasına puding sürülür
Bir tabak değin puding ayırılır ve en üst katta ise pudingle krem şanti karıştırılırPastanın üzerine yayılırSonra çikolatalar rendelenir ve pastanın üzerine dökülürBuzdolabına koyulursoğuyuncada afiyetle yenir
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Süt
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
12 Yemek Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini dekore etmek için)
Yapılışı
Süt, irmik ve şekeri aralıksız karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Eksik miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının öteki yarısını dökün
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin
Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte ağır ağır ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Bisküvi pasta
Malzemeler
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Pötibör bisküvi
isteğe göre çikolata sos
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri büyükçe doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe kadar çikolata sos ile servis yapın
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık içi
3) 2 nehir kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin daha alçak kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üstüne puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üstteki kısmına yeniden birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe tarafından üzerini hindistan cevizi ya da fındık ile süsleyebilirsiniz
Tümü fazla güzel ve denenmiş tarifler kolay gelsin sevgili hanımlar Sağlık olsun *
Büsküvili Sütlü Tatlı
Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
1adet muzlu puding
1adet fındıklı çıkolatalı puding
1 adet krem şanti
3 adet hooby çikolata
500 ml süt
Yapılışı
Ilk Kez iki puding karıştırılır(1 bardak süt beceriksiz)Puding piştikten daha sonra azıcık ocağın üstün de bekletilirIlıyıncaya değinSonra krem şanti çırpılır ve buzdolabın da soğuyuncaya dek bekletilirO arada bisküvileri ortak olarak sütle ıslatılır ve kare borcama koyulurHerkatta arasına puding sürülür
Bir tabak değin puding ayırılır ve en üst katta ise pudingle krem şanti karıştırılırPastanın üzerine yayılırSonra çikolatalar rendelenir ve pastanın üzerine dökülürBuzdolabına koyulursoğuyuncada afiyetle yenir
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Süt
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
12 Yemek Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini dekore etmek için)
Yapılışı
Süt, irmik ve şekeri aralıksız karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Eksik miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının öteki yarısını dökün
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin
Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte ağır ağır ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Bisküvi pasta
Malzemeler
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Pötibör bisküvi
isteğe göre çikolata sos
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri büyükçe doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe kadar çikolata sos ile servis yapın
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık içi
3) 2 nehir kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin daha alçak kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üstüne puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üstteki kısmına yeniden birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe tarafından üzerini hindistan cevizi ya da fındık ile süsleyebilirsiniz
Tümü fazla güzel ve denenmiş tarifler kolay gelsin sevgili hanımlar Sağlık olsun *