iltasyazilim
FD Üye
Resimli Sütlü Bisküvili Tatlılar
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler :
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık darı unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte ağır ağır ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Bisküvi pasta
malzemeler :
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Pötibör bisküvi
isteğe göre çikolata sos
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri irice doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe tarafından çikolata sos ile servis yapın Sağlık olsun
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık içi
3) 2 çay kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı tamamen karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir zaman soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üstüne puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üstüne yayalım üst kısmına tekrar birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe tarafından üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz Sağlık Olsun
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Süt
9 Yemek Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
12 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini donatmak için)
HAZIRLANIŞI
Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin
Üstüne isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin
Her iki şekilde de fazla hoş oluyor
Sıhhat olsun *
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler :
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık darı unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte ağır ağır ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Bisküvi pasta
malzemeler :
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Pötibör bisküvi
isteğe göre çikolata sos
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri irice doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe tarafından çikolata sos ile servis yapın Sağlık olsun
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık içi
3) 2 çay kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı tamamen karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir zaman soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üstüne puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üstüne yayalım üst kısmına tekrar birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe tarafından üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz Sağlık Olsun
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Süt
9 Yemek Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
12 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini donatmak için)
HAZIRLANIŞI
Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin
Üstüne isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin
Her iki şekilde de fazla hoş oluyor
Sıhhat olsun *