
En sevdiğim çorbalardan biri sütlü brokoli çorbasıdır. Mahsusen, kış mevsiminde haftada bir kere kesinlikle yaparım. Marazlara karşı korur, soğuk havalarda içimizi ısıtır, uzun vade tok meblağ ve kilo vermeye yardımcıdır. Artık, sizinle tadına bakanların çok beğendiği ve yıllardır pişirdiğim sütlü brokoli çorbası tanımımı paylaşıyorum. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınızda eksiksiz bir çorba elde edeceksiniz.
Gereçler,
- Yarım kilo brokoli
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Damak tadınıza nazaran karabiber, pulbiber, tuz, kimyon
- Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını koyup küçücük doğrayın.
- Çorba tenceresine tereyağ ve zeytinyağını alıp eritin.
- Üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip orta kademeli ateşte rengi hafif değişene kadar kavurun.
- Tencereye unu ek edip mütemadi karıştırarak soğan ve sarımsakla birlikte kavurun.
- Bir litre sıcak suyu yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve daima karıştırın.
- Brokoliyi yıkayıp küçücük modüllere bölün ve çorbaya ekleyin.
- Orta noktalı ateşte, arada bir karıştırarak brokoliler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir su bardağı sütü yavaş yavaş tencereye ek edin ve bir taşım kaynatın.
- Çorbayı ocaktan indirip el blender’ı yardımıyla çekerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Damak tadınıza nazaran karabiber, pulbiber, tuz, kimyon ekleyip karıştırın.
