iltasyazilim
FD Üye
Resimli Sütlü Değişik Tatlılar
Çilekli Sütlaç Tarifi
Malzemeler
3 kg süt
15 su bardağı pirinç
Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
Takriben 15 tane çilek
25 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım nehir kaşığı tuz
Yapılışı
Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun
2 saat kadar ıslakta bekleyen pirinci suyunu dökmeden kaynayan süte ekleyin
Kısık ateşte pirinç açılana kadar pişirin
Şekeri ve tuzu ilave edin karıştırın
Ocaktan alınca vanilya ve tercihen doğranmış veya püre haline getirilmiş çileği ekleyip karıştırın
Sıcakken kaselere paylaştırın
Olağan Sütlaç Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme nehir kaşığı tuzlu
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Üstüne 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika değin haşlayın
Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın
Ocağın altını kısıp, sıkça karıştırarak pirinç adamakıllı açılana kadar pişirin
İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ek edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Pamuk Pasta
MALZEMELER:
keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu
şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
muhallebisi:
1 kgsüt
1 su bardağından iki parmak az mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Yumurtaları bir barbar kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve diğer kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada yuvarlak borcama döküp evvelden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana değin pişirin ve ılıtınDiğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyinEn sonda muhallebiyi hazırlayınSüt,şeker ve mısır nişastasıyla muhallebiyi pişirin azıcık soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üstüne dökün dolapta soğumaya bırakınİsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz
Kadayiflı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek yemek kaşığı toz şeker
5 yemek yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
Kadayıfı 12 saat öncesinden derin dondurucuya koyun Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte aralıksız karıştırarak kavurun Pembe hale gelince cevizi ekleyin Ateşten alıp soğutun
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı darı nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan daha sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı da serin
Limonlu Sütlaç
Malzemeler:
1 litre süt
yarım akarsu bardağı pirinç
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 küçük poşet pirinç unu (ikisi toplam 70gr)
1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
1 paket vanilya
Hazırlanması:
Sütü, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın Kaynayınca 1 kadeh suda erittiğiniz pirinç ununu ve limon kabuğunu ekleyin pirinçler yumuşayana değin pişirin
Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin Kuplara paylaştırıp tarçın ile süsleyin
Sütlü Tatlı Tarifi
MALZEMELER
1 lt süt
8 yk şeker
8 yk irmik
1 paket vanilya
6 tane petibör bisküvi
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir tencerede kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha kolay çıkar) dökün, ortasına bisküvileri dizip öteki yarısınıda üstüne güzelce her yerine gelecek şekilde yayınlama
Soğuduktan sonradan hindistan ceviizyle süsleyip servis yapabilirsiniz
Sağlık Durumu olsun *
Çilekli Sütlaç Tarifi
Malzemeler
3 kg süt
15 su bardağı pirinç
Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
Takriben 15 tane çilek
25 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım nehir kaşığı tuz
Yapılışı
Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun
2 saat kadar ıslakta bekleyen pirinci suyunu dökmeden kaynayan süte ekleyin
Kısık ateşte pirinç açılana kadar pişirin
Şekeri ve tuzu ilave edin karıştırın
Ocaktan alınca vanilya ve tercihen doğranmış veya püre haline getirilmiş çileği ekleyip karıştırın
Sıcakken kaselere paylaştırın
Olağan Sütlaç Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme nehir kaşığı tuzlu
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Üstüne 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika değin haşlayın
Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın
Ocağın altını kısıp, sıkça karıştırarak pirinç adamakıllı açılana kadar pişirin
İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ek edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Pamuk Pasta
MALZEMELER:
keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu
şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
muhallebisi:
1 kgsüt
1 su bardağından iki parmak az mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Yumurtaları bir barbar kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve diğer kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada yuvarlak borcama döküp evvelden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana değin pişirin ve ılıtınDiğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyinEn sonda muhallebiyi hazırlayınSüt,şeker ve mısır nişastasıyla muhallebiyi pişirin azıcık soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üstüne dökün dolapta soğumaya bırakınİsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz
Kadayiflı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek yemek kaşığı toz şeker
5 yemek yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
Kadayıfı 12 saat öncesinden derin dondurucuya koyun Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte aralıksız karıştırarak kavurun Pembe hale gelince cevizi ekleyin Ateşten alıp soğutun
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı darı nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan daha sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı da serin
Limonlu Sütlaç
Malzemeler:
1 litre süt
yarım akarsu bardağı pirinç
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 küçük poşet pirinç unu (ikisi toplam 70gr)
1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
1 paket vanilya
Hazırlanması:
Sütü, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın Kaynayınca 1 kadeh suda erittiğiniz pirinç ununu ve limon kabuğunu ekleyin pirinçler yumuşayana değin pişirin
Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin Kuplara paylaştırıp tarçın ile süsleyin
Sütlü Tatlı Tarifi
MALZEMELER
1 lt süt
8 yk şeker
8 yk irmik
1 paket vanilya
6 tane petibör bisküvi
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir tencerede kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha kolay çıkar) dökün, ortasına bisküvileri dizip öteki yarısınıda üstüne güzelce her yerine gelecek şekilde yayınlama
Soğuduktan sonradan hindistan ceviizyle süsleyip servis yapabilirsiniz
Sağlık Durumu olsun *