Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Domatesli Çocuk Çorbası

Sütlü Domatesli Çocuk Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sütlü Domatesli Çocuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*2 tane domates
*Yarım çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağından biraz az şehriye
*1 çay kaşığı tuz
*Sıvıyağ
*Yarim çay kaşığı Kuru nane
*Yarımdan çay kaşığından az karabiber ve kekik(isterseniz kullanmaya da bilirsiniz et suyu olmadığı için kullandım ben)
*3 su bardağı su

*
Sütlü Domatesli Çocuk Çorbası Tarifi Yapılışı
İlk önce domateslerin kabuklarını soyup ister rendeliyoruz istersek te robottan geçiriyoruz Püre halindeki domatesleri tencereye koyup yarım su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz ayrı bir tavaya sıvıyağ naneyi ve şehriyeyi ekliyoruz, çok az kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz daha kavurup hafif pembe olunca altını kapatıp suyunu çeken domatese ekliyoruz Karıştırıp üzerine önce kekik ve karabiberi ekleyip sonra 1 su bardağı suyu ekleyip karıştırıyoruz Sonra az az sütü ekleyip sürekli karıştırıyoruz Sütü de dökünce kalan 1 5 su bardağı suyu ekleyip sürekli karıştırmaya devam ediyoruz (benim tencerem dibine tuttuğu için ben pişene kadar sürekli karıştırdım )Şehriye pişince çorbamızın altını kapatıyoruz vee afiyet olsun

858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt