iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Ekmek Yapılışı
Resimli Sütlü Ekmek Tarifi
Malzemeler
3 kadeh beyaz un
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kadeh süt
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
25 gram tereyağı, yumuşak
1 büyük somun
Yapılışı
Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Tereyağını karışıma ek edip 1 dakika kadar yoğurun Sütü ek ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ek edip 23 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmalı
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üstünde iki elinizle yuvarlayarak sürükleyici bir beze haline getirin En Ince Ayrıntısına Kadar unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 2530 dakika ya da üstü tamamen kızarana değin pişirin *
Resimli Sütlü Ekmek Tarifi
Malzemeler
3 kadeh beyaz un
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kadeh süt
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
25 gram tereyağı, yumuşak
1 büyük somun
Yapılışı
Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Tereyağını karışıma ek edip 1 dakika kadar yoğurun Sütü ek ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ek edip 23 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmalı
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üstünde iki elinizle yuvarlayarak sürükleyici bir beze haline getirin En Ince Ayrıntısına Kadar unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 2530 dakika ya da üstü tamamen kızarana değin pişirin *