iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Ekmek Yapımı
Sütlü Ekmek Tarifi
1 Büyük somun
Malzemeler:
3 kadeh beyaz un
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kadeh süt
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
25 gram tereyağı, yumuşak
Yapılışı:
Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Tereyağını karışıma ek edip 1 dakika dek yoğurun Sütü ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun Hamurunuz yumuşak ve basit şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan daha sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ek edip 23 dakika değin yoğurun Hamurunuz yumuşak ve basit şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmalı
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak akıcı bir beze haline getirin Adamakıllı unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında takriben 2530 dakika ya da üstü iyice kızarana değin pişirin *
Sütlü Ekmek Tarifi
1 Büyük somun
Malzemeler:
3 kadeh beyaz un
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kadeh süt
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
25 gram tereyağı, yumuşak
Yapılışı:
Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Tereyağını karışıma ek edip 1 dakika dek yoğurun Sütü ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun Hamurunuz yumuşak ve basit şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan daha sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ek edip 23 dakika değin yoğurun Hamurunuz yumuşak ve basit şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmalı
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak akıcı bir beze haline getirin Adamakıllı unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında takriben 2530 dakika ya da üstü iyice kızarana değin pişirin *